Cifra palota

Jó lehet szilveszteri televízió műsor-készítőnek lenni, tudván, hogy a lakosság jelentékeny része este kilencre már be van állva, ekként kevéssé fogékony a dobozból érkező képre-hangra, miközben a médiafogyasztás úgy hetven százaléka a tévére korlátozódik, ebből adódóan még így is elég magas azoknak a száma, akik e napon a fotelban ülve várják a kötelező vidámságot.

Mármost az első csoporttal aligha lehet mit kezdeni, a józanabbaknak/otthon bulizóknak meg azért nehéz a kedvükre tenni, mert az utóbbi években legföljebb Alfonzó és Hofi tudta könnyesre nevettetni a publikumot, csakhogy már mindkettő halott.

Az RTL Klub hagyományosan föladta az óév utolsó napját, s Bud Spencer felejthetetlen kalandjaiba menekült, továbbá Bruce Willisszel újra megmentette a világot. Jó, volt egy kis Való Világ is, de ez alapjaiban nem változtatott a csatorna szilveszteri vízióján, legföljebb a gyanútlan néző péntek hét és nyolc között is beleszaladt Alekosz első osztályos moralizálásába. A TV2 az Ezek megőrültek! című nem is tudom micsodának az ismétlésére bízta az este nagy részét, nyilván abból a megfontolásból, hogy ha már az úgynevezett celebek esésére-kelésére felfűzött formátum az ősszel komoly nézettséget ért el, akkor most is odaülnek az emberek megnézni Pákót, amint arccal bólintja a szarral teli medencét.

Az MTV Galla Miklósra és az ő humorára épített, mielőtt becsületesen belemászott az archívumba, hogy közben Bodrogi Gyula, Csala Zsuzsa, Lorán Lenke élő sztorifolyamával mentegesse előre a késő estét. A Duna TV Szolnokra kihelyezett gálaműsort adott, egyebekben pedig körbehurcolt sztárok dolgozgattak a számlán szereplő összegért: a számos tévén haknizó Bagi, Nacsa pároson túl megannyi elképesztően vicces ember performance-ait követhettük nyomon, ha pedig mégis kifeküdtünk volna ettől, még mindig ott volt a menekülést adó távkapcsoló, hogy például Mike Payne dicsőítés vezetőre meredjünk a Pax Tv-n.

Minden a megszokott módon zajlott e szilveszteren is, mígnem a görcsös fogvillantást, hopp, egyszer csak fölülírta valami.

Éjfél után történt.

Az ember ekkorra már azt gondolta, egyéb meglepetés nem érheti, hacsak annyiban nem, hogy élőben közvetítik Zámbó Jimmy föltámadását, ehhez képest a Himnusz után csak jött és jött velünk szembe Schmitt Pál köztársasági elnök, hogy elmondja az őszintét. Píárilag, persze, nyilván oké a dolog, amennyiben szpindáktörei azt kérték az emberek emberének emberétől, hogy Pali, ha már ilyen frankó csávó voltál az idén, s kétely nélkül aláírtál mindent, így a feleséged véletlenül eléd került süteményreceptjét is, akkor legalább menj át a Sándor-palota néhány termén, mert ebben az esetben motorizált katalizátor vagy katalizált motor benyomást keltesz. Más tekintetben viszont akkor lett volna igazán hiteles a ’89 előtti elvtársak elvtársainak elvtársának beszéde, ha a már ráaggatott bohócorral teszi azt, mert akkor nem kellett volna azon gondolkodni, hogy hosszú jelenete a Bagi-, Nacsa-féle show betétszámainak egyike, netán komoly közlendőfélének szánt matéria.

Hátráltam a tévé előtt, miközben közelített felém a legfőbb ember; ilyesmi még nem fordult elő velem. Na de majd a következő években: akkor már talán menekülök is.

A Duna TV szolnoki gálát sugárzott
A Duna TV szolnoki gálát sugárzott
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.