Hétfőn élnek

Jöhet hiphop, dzsessz, funk, diszkó és a techno sokféle stílusirányzata.

A session a modern számítógépes szaknyelvben két gép vagy egy gép és egy felhasználó közti információcserélést jelent. Az S*10 független zenei kiadó alapítói,Mr. Masters és Fantom azt vették a fejükbe, hogy a már-már virtuális világban élőknek személyes találkozási lehetőséget szerveznek minden hét elején, ahol zenei élményeiket és tapasztalataikat megoszthatják egymással.

A szombat esti láz és a vasárnapi macskajaj után a szervezet és az elme már regenerálódott, de sem Budán, sem Pesten nem találni számottevő bulit.

A Monday Session az underground zenei kezdeményezések bemutatásán kívül ezt a lyukat is betömi. Másfél év alatt a rendezvény végigjárta a főváros népszerű szórakozóhelyeit. A budai Pályán született,majd a Tűzraktérbe került, innen a Toldi felé vette az irányt. A mozi vezetőinek koncepcióváltásamiatt újabb költözés következett, így esett a választás a volt Skála Metró épületében működő West-Balkánra.

Vagyis az egész független helyszíntől és zenei megközelítéstől: jöhet hiphop, dzsessz, funk, diszkó és a techno sokféle stílusirányzata. Többnyire Tilos rádiós DJ-k lemezgyűjteménye az alap, az elmúlt két hónapban megfordult a keverőpultnál Keyser és Shuriken, Suhaid és a mostanában producerként is dolgozó Ozon, de a Zuboly zenekarból ismert Busa Pista szintén itt mutatta be tíz éve készülő szólólemezét, a Gyémántfatert.

A házibuli és a nagyszabású parti között váltakozó összejövetel a kísérletezés terepe is, a lemezbetyárok néha MC-kkel –azaz a DJ-k zenéjére improvizáló rapperekkel –, máskor énekesnőkkel egészülnek ki, amitől az elektronikus zene élővé válik.

A szocreál áruházi hangulatban a Csipáncsap(at) gondoskodik a vizualitásról, újrahasznosított anyagból készült fali babáik kellően feldobják a pultnál várakozókat.

Infó

MONDAY SESSION

S*10 sound system (Vanis, Mr. Hi, Lobot, Disco Stu, és mások) a West-Balkánban, a panorámateremben a negyediken, december 13-án este 11-től.

Top 5

1. ESSZENCIA

Az ExperiDance a nagykanizsai Hevesi Sándor Művelődési Központban december 13-án este 7-kor.

2. TESTEK FILOZÓFIÁJA

A Szegedi Kortárs Balett a szegedi Nemzeti Színházban december 14-én este 7-kor.

3. LIGHTHOUSE MUSIC-KONCERT

a gyulai Kamarateremben (Kossuth utca 13.) december 16-án este 7-kor.

4. RUTKAI BORI

a Specko Jednóval és a Budapest Bárral az A38 hajón december 18-án este fél 8-kor.

5. LEKVÁR

jam session a szegedi Jazz Kocsmában (Kálmány L. u 14.) december 18-án este 8-kor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.