Idegen nyelvű gyűjtemény kapta a díjat

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár (OIK) nyerte el idén az Év könyvtára címet, amelyet a kultúráért felelős tárca 1996 óta ad ki. A javaslattevők indoklása szerint az OIK vezetése különös gondot fordít a minőségmenedzsmentre, főként a használók számára nyújtott szolgáltatásokban. Különleges összetételű gyűjteményére és könyvtári infrastruktúrájára építve nagyon sok rendezvényt kínál az érdeklődőknek, így „a főváros egyik vonzó kulturális színterévé” vált.

Mender Tiborné, az OIK főigazgatója elmondta: az intézmény 146 nyelven csaknem 400 ezer dokumentumot őriz, zeneműtárából kottákat, CD-ket kölcsönözhetnek a látogatók, emellett az intézményben több mint 300-féle folyóirat olvasható 32 nyelven, 35 országból.

Az intézmény megújulás előtt álló honlapja (www.oik. hu) rövidesen két alportállal bővül: a nemzetiségi oldalon mind a 13 hazai kisebbség nyelvén elérhetők lesznek az OIK-ra vonatkozó információk, kérdést is lehet majd feltenni több kisebbségi nyelven, a zenei alportál pedig öt világnyelven lesz elérhető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.