Remake filmklub

A Fogasházban csupa olyan filmet vetítenek,melyet Hollywood nem hagyott szépen megöregedni.

A Fogasházban üzemelő remake klubban csupa olyan filmet vetítenek – legközelebb például az Olasz munkára magyarított The Italian Job (a negyvenegy évvel ezelőtti Michael Caine-nel) – melyet Holly wood nem hagyott szépen megöregedni. Méltó végtisztesség helyett elkészültek a jobb-rosszabb, de az eredetivel egy lapon csak nagyon ritkán említhető, főleg a kassza megbűvölését célzó újrafeldolgozások.

Caine egykori híres szerepeibe olyan színészek bújtak (Caine-telen),mint Sylvester Stallone (Get Carter) vagy Jude Law (Alfie). Law ráadásul azt a kétes megtiszteltetést is magáénak mondhatja, hogy A mesterdetektív remake-jében is domborított: míg ő Caine egykori szerepében, Caine Laurence Olivier levetett gönceiben parádézott. Batman bölcs inasának nemrég megjelent önéletrajzában talán maga a legilletékesebb is szót ejt bohó ifjúkora filmjeinek ilyetén való elkótyavetyéléséről, habár tény és való, az elkényelmesedett utódok alig ejtettek csorbát a lemásolt eredetieken.

Az idei év egyébként viszonylag csendes remake-fronton, Antonioni, Bergman és Fellini szellemeinek egyelőre nincs okuk az aggodalomra, még akkor sem, ha a Kilenc című musicalnek elméletileg volt valamicske köze a 8 és félhez. De csak papíron. A nagy szellemek közül egyedül szegény Kurosawának van félnivalója: A hét szamuráj rendre megkísérti az amerikai producereket, és a soron következő feldolgozás aligha lesz olyan tiszteletteljes, mint A hét mesterlövész.

Mostanában egyébként John Carpenter van remake-rováson: A köd és A 13-as rendőrőrs remakejei, illetve a Halloween ki tudja, hanyadik feldolgozása után most legparáztatóbb dolgozata, A dolog a soros: jövő áprilisban új gazdatesteket keres minden idők legvisszataszítóbb szörnyetege. De addig sem kell a napi betevő remake nélkül tengődni, hiszen hamarosan jön az Engedj be! és A félszemű újragombolása. James Cameron pedig nyilván már az Avatar 2040-es remake-jét tervezgeti, és már szétküldte tehetségkutatóit az amerikai bölcsődékbe.

Infó:

REMAKE FILMKLUB Olaszmunka (angol film) November 10., 19.00

Top 5

1. FILM: A KÖZÖSSÉGI HÁLÓ

David Fincher filmje a Facebookról.

2. FILM: A LÁNY, AKI A TŰZZEL JÁTSZIK

Stieg Larsson Milleniumtrilógiájának középső darabja.

3. FILM: SZERELMI BŰNÖK

Kristin Scott Thomas és Ludivine Sagnier Alain Corneau utolsó filmjében.

4. FILM: ÜNNEPEK UTÁN

A román újhullám legújabb sikerdarabja

5. BLU-RAY: VISSZA A JÖVŐBE TRILÓGIA

Robert Zemeckis klasszikusa 25 éves.

Forgalmazó: UIP-Duna Film
Forgalmazó: UIP-DUna FIlm
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.