Lepődni

Az említett dzsesszes vonulat már alapból különlegessé teszi a Rolling Stones-dalokat.

A Rolling Stones dalaira sok minden mondható, ám hogy különösek volnának, aligha. Mégis: mindenk imeglepődi kmajd november 10-én, ha a Millenárisra látogat, ahol Tim Ries, a Stones szaxofonistája, valamint az ő bandája lép fel. S hogy kikből is áll az ő „bandája”?

A mikrofon mögött Bernard Fowlert találjuk majd, aki mint háttérvokalista van jelen a Stones-koncerteken. A baszszusgitárt az a Darryl Jones pengeti, aki amolyan „nem hivatalos” Stones-tag immár másfél évtizede. És itt lesz Ben Monder, a New York-i szcéna egyik meghatározó képviselője, aki dolgozott már Jack McDuffal, Marc Johnsonnal, Lee Konitzcal, hogy másokról ne is beszéljünk most.

Az említett lepődéshezmár enynyi is elég volna, hisz en a dz sesszvonulat alapból különlegessé tesz i a Stones-dalokat, a 2005-ös The Rolling Stones Project album, a közreműködők parádés névsora még a fanyalgókat is meggyőzheti erről: az alapértelmez ett Stones-tagok, mint Keith Richards, Charlie Watt vagy Ronnie Wood mellett Sheryl Crow, John Scofield, John Patitucci, vagy éppen Norah Jones is tiszteletét tette a lemezen. Ahogy a két évvel ezelőtt megjelent másodikon is ott vannak a dzsesszIsták.

A budapesti koncerten magyar nagyságok is játszanak, akiket akár európai sztárokként is aposztrofálhatnánk. Oláh Kálmán ül majd a zongora mögött, aki amúgy is a legnagyobb dzsesszistákkal működött már együtt, Balázs Elemér több mint félszáz lemezen szerepel, de olyan világhírű szólisták oldalán hallhattukmár,mint Anette Lowman, vagy Zbigniew Namyslowski.

Infó:

THE ROLLING STONES PROJECT

Millenáris, november 10-én este 8-kor Tim Ries, a Rolling Stones szaxofonistája, valamint Oláh Kálmán és Balázs Eelemér.

Top 5

1. JOE SATRIANI

a Papp László Budapest Sportarénában Az amerikai gitárvirtuóz november 8-án új számait is bemutatja.

2.  ERKEL-EST

a zeneszerző születésének 200. évfordulója tiszteletére a Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenye november 11-én a Művészetek Palotájában.

3. BENKÓ DIXIELAND BAND

Ezúttal a Budapest Kongresszusi Köupontban november 8-án

4. PAROV STELAR BAND

Az őrületes hangulat garantált november 11-én a Budapest Fridge Festival nagyszínpadán.

5. KOWALSKY MEG A VEGA LEMEZBE-MUTATó KONCERT

A magyar „zsivány pop” zenekar új albuma november 12-én először hallható a debreceni Lovardában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.