Álljunk a sarokba?

A Parksarok nevű, nemrég nyílt családi helyet nehéz valamilyen kategóriába sorolni.

„Úgy kezdődött, hogy elképzeltük, milyen jó lenne egy hely, közel a parkhoz. Egy betérő, ahol babával, kisgyerekkel pihenni lehet, játszani kicsit, inni egy jó teát, vagy megenni a hátizsákba készített uzsonnát. Délutánmár inkább a nagyobbakat várnánk..., kora este és hétvégén pedig bábszínházat kínálunk – kicsiknek és nagyoknak.” A http://parksarok.blogspot.com/ oldalról való az idézet, a Parksarok nevű, nemrég nyílt „családi hely” honlapjáról.

Igazándiból ennek a XIII. kerületi Szent István parknál (Pozsonyi út 36.) kialakított klubhelyiségnek nehéz volna pontos nevet adni vagy valamilyen kategóriába sorolni, ugyanis neki való kategória egyelőre nem nagyon létezik. Legalábbis idehaza.

Parksarok néven egyfajta játszóházat nyitott itt október 30-án a Lares Alapítvány, ez a több mint két évtizede oktatási, egészségügyi, kulturális és szociális szolgáltatásokat nyújtó nonprofit szervezet. Mostantól a kerület összes játszóterének összes szegletét unásig ismerő anyukák kis változatosságért, na meg kávét, teát iszogatni, gyereket etetni és megpihenni járhatnak hozzájuk, ugyanakkor jóval többet kínálnak majd egyszerű játszóháznál. Az előzetes bejelentéshez kötött gyermekfelügyeleten kívül például fejlesztő foglalkozásokat: logopé diait, beszédindítót, finommozgásokat erősítőt, valamint diszlexia- és diszkalkulia preven ciót, vagyis az olvasáshoz és a számolástanuláshoz hasznos előkészítést.

De hogy a Parksarok igazi klubbá, törzshellyé válhasson, ehhez szülinapokat, zsúrokat, civil és családi programokat is befogadnak majd, lesznek színházi előadások (bébiknek is), ének- és táncfoglalkozások, bábkészítő, fotós és filmes szakkörök, s a magukat néha túlhajszoltnak érzett kismamák lelki egyensúlyának helyrebillentésére némi nevelési és pszichológiai tanácsadás. Szóval igazi baba-mama oázis a flaszteron!

Top 5

1. BOLLÁR KÓTYAG ÉS MÁMORI NELLIKE NAGY TALÁLKOZÁSÁT

a Tintaló Társulás bábszínésze, Törőcsik Eszter játssza el november 13­ án, délután öttől a győri Vaskakas Bábszínházban.

2. FESTŐI SZÁRNYALÁS A KERENGŐBEN

– a Szépművészeti Múzeumban a fal­ és táblaképfestészet titkait meglesni és fatáblára festeni hívják a gyerekeket november 13­án, 10 órára.

3. ÉPÍTS REPÜLŐT PANAMARENKO UTÁN!

A debreceni MODEM repülő alkalmatosságok makettjeit várja a fiataloktól – november 14­ én egész nap.

4. A KLEDELSBERG KÚRIA BON-BON MATINÉ SOROZATÁBAN

november 14­én, délután négytől a Kolompos együttesé a színpad.

5. ROVARRAJZOKAT

december 31­ig vár pályázatára a Magyar Természettudományi Múzeum.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.