Beugró egy poénra

Hogy mi lesz a következő tíz másodpercben, nemcsak mi nem tudjuk, Rudolfék sem.

Ősi színművészetis legenda szerint növendékek tömege hasalt el a szituációs vizsgafeladattól, miszerint utcai telefonfülkéből öt percig kell beszélni a szervizszaküzlettel iksz termék ügyében érthetően, pontosan, tréfásan, a manapság már inkább közkedvelt médiaszemélyiségként ismert hallgató meg odalépett a készülékhez, bedobta a kétforintost, tárcsázott, majd azt mondta: – Sajnálom, foglalt.

És akkor ezzel el is volt intézve.

Amúgy nyilván a Beugróra szeretnénk kilyukadni, mi másra; ez az a műsor, amelyet egyszerűen csak jó nézni,még ha rögtönzéses jelenetekkel, helyzetkomikummal színész nem a Centrál Színházban találkozik is először, hanem, mondjuk, a felvételi második rostáján. A rutin legföljebb alapot ad, mert azért szövegkönyv nélkül, hirtelen előállítani valami jót/vicceset... És itt be is fejeznénk az okoskodást,mert az utóbbi időben például a Cool Tv-n feltűnt Beugró című műsor immár ötödik évadát gyúrja, s az említett teátrumban rögzített felvételeket szerencsére újfent láthatjuk majd a képernyőn. Igaz, szeptember végén még hivatalosan nem tudtuk, hol; addigi is megszerezzük az atombomba kódját. Tán a Comedy Centralon?

Mindenesetre a Beugró voltmár az MTV-n is – ott indult –, de a közszolg. adó az értelmesebbműsorokat rendre kihajítja, hogy aztán legföljebb ismételje (m2), s testhezálló Teadélutánokkal elégítse ki mindösszesen néhány nézőjét. Vitte a műsort a TV2 is, csak arrafelé a hüvelygombacélcsoport relációba nem illeszkedett nagyon, de ott legalább Liptai Claudia a sztár. Vagyis ahhoz képest, hogy a kedvező nyitányból fakadó automatikus levétel idején mozgalom (aláírásgyűjtés) is kerekedett a Beugróból, a teli arccal röhögni óhajtó polgárember örülhet: van még hol néznie Pokorny Liát, Kálloy Molnár Pétert, Rudolf Pétert, Szabó Győzőt, továbbá alkalmi beugróikat, akik egyébként többségükben annyira nem jók, inkább picit borzasztóak. Hogy mi lesz a következő tíz másodpercben, nemcsak mi nem tudjuk, Rudolfék sem, és ez gyermeki izgalommal tölti el az érdeklődőt. Mint amikor az élő lottóhúzás során a bányász így adtamagát az átkosban: 6-os, lófaszt, 9-es.

Csak itt csöppet, hm, rétegzettebb a poén.

Beugró nyilvános felvétel Centrál Színház (Budapest VI., Révay u. 18.) október 11–12.

Top 5

1. Két lengyelül beszélő szegény román

Bemutató a Kamrában október 14-én este hétkor.

2. Dühöngő ifjúság

Lukáts Andor rendezése a Budapesti Kamaraszínház – Ericsson Stúdióban október 15­ én este 7­kor.

3. Colores del Tango

A Budapesti Nemzeti Táncszínház október 15­ én este 7­ kor a Balaton Kongresszusi Központ és Színházban.

4. Cseresznyéskert

Csehovot Sztarenki Pál rendezi. Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház október 15­ én este 7­kor.

5. Főfőnök

Lars von Trier Anger Zsolt elképzelései szerint a Radnóti Miklós Színázban: október 17­ én este 7­kor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.