Hírek

A Le Monde az Eötvös-operáról

Világszínvonalú kézművességnek nevezte a Le Monde című napilap kritikájában Eötvös Péter Szerelemről és más démonokról című operáját, amelyet a zeneszerző a glyndebourne-i opera megrendelésére írt – Márquez novellája alapján. A franciaországi bemutatót Eötvös vezényletével a strasbourgi Festival Musica keretében tartották. A négy nyelvet, az angol, a spanyol és a latin mellett a jorubát használó opera szövegkönyve Hamvai Kornél munkája, az előadást a román rendező, Silviu Purcarete állította színpadra. (MTI)

Botero dedikál a Szépművészetiben

Fernando Botero kolumbiai festőművész a műveit bemutató tárlat megnyitójának másnapján, október elsején, délután egy órától dedikálja kiállítási katalógusát a Szépművészeti Múzeum Márvány Csarnokában. (MTI)

Megvan az első három Rotary-jelölt

Ferencz Győző Szakadás, Garaczi László Arc és hátraarc, valamint Szilasi László Szentek hárfája című műve a 2010. évi Rotary Irodalmi Díj három jelöltje – derült ki a Rotary Magyarország és a Duna Televízió keddi közös sajtótájékoztatóján. A rendezvényen – amelyet a Kívánságkosár című műsor élőben közvetített – Gryllus Dániel zenélt. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.