Szöszmötölés komoly helyeken

A szeptember 25-i hétvégén városszerte változatos programok várják a családosokat kikapcsolódásra. E heti ajánlónkban a múzeumok és az Opera háza táján néztünk körül, milyen gyermekprogramokat kínálnak.

A Ludwig Múzeumban a szombat délelőtt a családoké. A mostani program címe A fényjátékosok. A fény, az árnyék és a színek kölcsönhatását mutatják be példákon.

A gyerekek gyönyörködni fognak a kibontakozó látványban. Lesz módjuk „fényben mozgatható kígyót” is készíteni. Amíg pedig a gyermek alkot, szüleit szakemberek vezetik körbe a kiállításon.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeumban (szentendrei skanzenben) a Szombati szöszmötölés során kicsik és nagyok elmélyülhetnek a falusi múlt munkáiban. A nagyok megleshetik a szappanfőzés, a varrás, a szövés-fonás és a tésztasütés fortélyait. Közben a gyerekeknek ügyességi és sportvetélkedőt szerveznek a Játékudvarban, és játékkészítés folyik majd a Bütykölőben. Az egész család csatlakozhat továbbá a Kenyérműhely tésztasütő programjához is. A skanzen vasárnap is nyitva: régi idők hangulatát idéző zene mellett egyszerű játékok elkészítése, kézimunka és papírmerítés, ilyesmibe könnyű belevinni a gyerekeket. Továbbá: csipkeverés, ünnepitészta-készítés, Olvasókör (szemezgetés régi kalendáriumok és újságok között).

A gyerekek szombaton az Operaházban indulhatnak felfedezőútra Makaróni karmester vezényletével. Sajnos Makaróni elvesztette a karmesteri pálcáját, és kénytelen a gyerekek segítségét kérni. De mivel az Operaház hatalmas, aprólékosan be kell kukkantani minden sarokba, az ülések alá, a márványoszlopok közé, a királyi páholyba és a súgólyukba is. Kalandozás közben felfedezik a díszletfestő termet és a tükörfalú baletttermet, az öltözőket, végül a zenekari árokban kötnek ki. Makaróni úr meg folyton mesél majd, operákról, énekesekről, zenészekről és az Operaház épületéről. Az interaktív tárlatvezetést a szülők is végigkísérhetik.

Top 5

1. Kreatív játszóház a pécsi Sétatéren

hétköznap délután 3 és 5, szombat-vasárnap 4 és 6 között.

2. Tarka-barka játszóházi foglalkozás

a debreceni Tímárház –Kézművesek Házában (Nagy Gál István u. 6.) szeptember 21-én egész nap.

3. Kerekítő klub

a Ferencvárosi Művelődési Központ szeptember 24-én délelőtt 10-kor.

4. Ókori víg napok a Kentaur Kertjében

a Nagytétényi Kastélymúzeumban szeptember 25-én és 26-án délelőtt 10 és délután 6 között.

5. Szent Mihály-napi vásár

a patcai Katica-tanyán (Kaposvártól délnyugatra, a Zselicben) syeptember 26-án

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.