Gyufásdoboz a Dunán

A nyergesújfalui hajógyárban nagy dolgok készülődnek –tudtuk meg az A38 Hajó szokásos, évadkezdő sajtótájékoztatóján Vasák Benedektől.

A hajó marketingvezetője elmondta: csaknem teljesen kész van már az a multifunkcionális rendezvényterem, amely szeptember 20-án kerül vízre, s amely először az újpesti öbölben állomásozik majd, októberben viszont a hajóhoz csatolják. Az ünnepélyes megnyitó novemberben lesz. A Népszabadság kérdésére az A38 szellemi vezetője, Bognár Attila elmondta, az új szárny első nagy dobása Miltényi Miklós retrospektív kiállítása lesz. Azért éppen ezt a művészt kérték fel tárlatra, mert annak idején ő volt a dunai klub arculatának megteremtője, s ma is több munkája látható az A38-on.

A hajó munkatársai által „gyufásdobozként” aposztrofált új készség ötlete egyébként az Európai Unió által turisztikai és kulturális célra kiírt pályázat nyomán valósulhat meg. A 300 milliós beruházás 85 százalékát pályázati pénzből, a fennmaradó részt pedig önerőből fedezik. Vasák Benedek szerint az új kiállítóteremmel végre elérheti a hajó, hogy ne „csak” egy jó koncertteremként, hanem valódi kulturális rendezvényközpontként tartsák számon, s hogy bebizonyítsák, a nyitás óta remekül kiépített kapcsolatrendszer a kultúra más területein is hasznos lehet.

A jellemzően acélból és betonból készült gyufásdobozban a kisegítő helyiségek mellett egy, a mostaninál nagyobb tetőterasz is helyet kap, a készség Duna felőli oldalán pedig egy vízibuszkikötőt hoznak létre. Bognár Attila hangsúlyozta, ha egyszer valóban beindul a dunai közlekedés Budapesten, ez az állomás teljesen megfelel majd az európai követelményeknek.

Megtudtuk: nem csak fizikailag terjeszkedik az A38. A közszolgálati csatornákon rendszeresen sugározzák a hajó koncertjeit, hosszú távú együttműködést kötöttek az origo.hu-val, és a Radio Cafén is hallhatóak az A38 koncertfelvételei.

Egy multifunkcionális rendezvénytermet úsztatnak a hajó mellé
Egy multifunkcionális rendezvénytermet úsztatnak a hajó mellé
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.