Vidor SzeptEmber

Talán nem akkora trauma a szeptemberi óvoda- meg iskolakezdés, ha a tanév első hétvégéje még hatalmas gyerekbulikkal telik. A budapesti ajánlat a népligeti SzeptEmber Feszt és a Kolibri Színház Jókai téri évadnyitó ünnepe, a Nyíregyháza környékén élőknek pedig ott a Vidor Fesztivál!

Családi program lesz a pesti Népligetben szeptember 2–5-e között a SzeptEmber Feszt, ahol akár kisebb kamikazeegységekre tagozódhat a család. Amíg apuka a nagypapával a rönkhasító bajnokság környékén csodálkozik, vagy a pörköltfőző verseny körül szagolgat, addig anyuka a gyerekekkel elsétálhat a Gyerekbirodalom kézművessarkába – rongyozni, nemezelni, agyagozni vagy kötelet verni. Majd csere, és édesapáék látogathatnak el a kicsikkel mondjuk a Gágogó Zenekar interaktív koncertjére, ahol meghallgathatnak gitárt, nagybőgőt, csellót, furulyát, dobot, tikfát, melodikát és triangulumot. Eljön a népszerű Pom-Pom Zenekar, Kacagó koncertjével Levente Péter és Gryllus Vilmos, de a Bimbala Cirkusz házigazdája,

Tomi bohóc is szívesen lát mindenkit a Kőbánya Jazz nevű színpadon. Lakner bácsi (második világháború előtt alapított) gyerekszínházában most sem kell csalódni: sikerre született musicalslágerekkel és fütyülni való rajzfilmzenére koreografált táncokkal nem lehetmelléfogni. Ahogy Kamilla-Karamella és Fogas bohóc neve is garantálja a tapsorkánt, főleg amikor a nevettetők a világ legkiválóbb céllövőinek és (pláne!) legkecsesebb kötéltáncosainak szerepében tetszelegnek! Valamivel komolyabb programra hívnak az ózdi gyepmesteri telepről kutyákat mentő alapítvány önkéntesei, valamint a SzeptEmber Feszt íjászai, az állatsimogató karám munkatársai és a homokképkészítők miniműhelye.

Néhány kerülettel odébb, a Jókai téren szokásos évadeleji kivonulását tartja szeptember 5-én a Kolibri Színház, aki a fiatal (és idősebb) közönségén kívül például Róbert Gidát, Lúdas Matyit és Vitéz Lászlót várja a Terézvárosba. A Nyíregyházát és környékét szeptember 4-ig benépesítő Vidor Fesztiválra pedig – többek között – Szalóki

Ági Gingalló-koncertje, a Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj című bábelőadás, a Talléros kalap című mesejáték és egy Sehonnai király is érkezik.

Top 5

1. A szüreti sokadalomba

a legkisebbeket is hívják a szentendrei skanzenbe szeptember 4-én és 5-én – szőlőszemlopó versenyre, csőszkunyhóépítésre.

2. Nimfaünnep

lesz szeptember 5-én egész nap az Aquincumi Múzeumban. Szépség, kellem, ókori játszmák.

3. Hagymanapot

tartanak szeptember 4-én az ópusztaszeri emlékparkban. Hagymafüzér, hagymás étkek, népi gyógymódok és muzsikaszó várja a látogatókat.

4. A nyárnyújtó játékkertbe

(a mosonmagyaróvári Lajta Hotel parkjába) azok induljanak el, akiknek még kicsit fáj az iskola. Szeptember 5-én, délután négytől.

5. A malommese,

a kakasdombi Öregmalom fogadóban játszódó bábjáték augusztus 31-én, délután négy órakor kezdődik Kecskemét főterén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.