Kaposvár: Rátóti Zoltán lehet az új színidirektor

Rátóti Zoltán, a Nemzeti Színház színművésze – a Zala megyei Magyarföld község független polgármestere – lehet a befutó a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatói posztjára kiírt pályázaton.

A jelentkezőket elbíráló szakmai testület tagjai ugyanis egyöntetűen Rátóti Zoltán mellett voksoltak. A grémium azt ajánlja a színház fenntartójának, a kaposvári önkormányzatnak, hogy Rátótit nevezzék ki igazgatónak.

A direktori posztra júniusban írtak ki pályázatot, miután áprilisban elhunyt Schwajda György író, dramaturg, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója. A pályázatra – a kaposvári önkormányzattól kapott tájékoztatást szerint – Rátóti Zoltán mellett Keszég László, Lukáts Andor, Téri Sándor és Bordás János jelentkezett. Információink szerint a szakmai grémium a kaposvári közgyűlésnek küldött állásfoglalásában Keszég Lászlót főrendezőnek ajánlotta. A bizottság döntése kapcsán a Somogyi Hírlap keddi számában arról írt: „Schwajda György testamentumának részeként nemcsak az új évad műsortervét, de javaslatként utódja nevét is örökül hagyta. E név: Rátóti Zoltán”.

Úgy tudjuk, hogy a kaposvári közgyűlés legkésőbb tizenöt napon belül dönt arról, ki vezetheti a Csiky Gergely Színházat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.