Négy óvári nap

A várost övező Fertő–Hanság Nemzeti Park természeti kincsei, illetve a Szigetköz és a Lajta völgyének látvány és élővilága miatt vízi útvonalon – kajakkal, kenuval –vagy két keréken, a Győrtől egészen Mosonmagyóvárig kiépített, kisebb-nagyobb Duna-ágakkal, erdőkkel tűzdelt és falvak között átvezető kerékpárúton érdemes barangolni. Most pedig még konkrét cél is van: az óvári nyári fesztivál.

Vízpart, evezés, dunai levegő. Tiszta, hangulatos utcácskák, barátságos és vendégszerető emberek. Népszerű együttesek, látványos tűzijáték és hajnalig tartó utcabál. A Kisalföld szívében található Mosonmagyaróváron, vagy ahogyan a helyiek nevezik, Óváron, már hagyományokkal bír a nyári fesztivál: a minden korosztályt megszólí tómegmozgató négynapos programsorozat az egész kistérség lakosságát felpezsdíti. Sokan érkeznek a szomszédos Ausztriából és Szlovákiából is.

Akármerre indulunk az országban, mindenütt fesztivált találunk. Nehéz olyan programokkal előállni, amilyeneket másutt nem talál az érdeklődő. Igaz, lehet egy kicsit másként keverni ugyanazt.

Az első óvári napon például Cserháti Zsuzsa-emlékkoncertet ad Keresztes Ildikó, Tóth Vera és Majsai Gábor, a kultúrközpontban pedig az Experidance tagjai táncolnak. Másnap Janza Katát, Egyházi Gézát és a Győri Ütős Együttes mellett két fúvószenekart lehet meghallgatni, este pedig egymást követi két bevált zenekar, az Edda és a Karthago.

Augusztus 20-án kezdődik a Flesch Táncfesztivál. Napközben a Moson Big Band, este a Budapest Ragtime Band zenél. És lesz tűzijáték is.

Az utolsó napon fellép többek között Emilio, Lola, SP, a Batucada Band és a Magna Cum Laude zenekar.

Lesz mindenféle gyerekprogram is, játszik a kicsiknek a Vaskakas Bábszínház társulata, de lehet őket vinni szabadidőparkba, ugrálóvárba, készség- és képességfejlesztő játszóházba, sokféle kézműves-foglalkozásra.

Aki nem rest megmozdulni, családias hangulatú sportprogramokon égetheti el a helyben sütött, házias finomságokkal bevitt kalóriákat, vagy táncra perdülhet a hagyományőrző népi táncegyüttesek fellépésein.

Infó: Mosonmagyaróvári nyári Fesztivál, augusztus 18–21., www.fkkk.hu

Top 5

1. Könyvzene

Falusi Mariann, Danis Lídia, Szirtes Edina Mókus, Sárik Péter a tokaji konferencia-központban augusztus 17-én este 8-kor (Zempléni Fesztivál).

2. Ősbemutatók fesztiválja

a Deseda-tó (Kaposvár) partján lévő szabadtéri színpadon augusztus 16–18-án este fél 10-kor.

3. Fókatelep, Parno Graszt

a balatonmáriafürdői strandon augusztus 18-án este 9-kor (Babel Sound Balaton).

4. Veszprémi folklórparádé

a szabadtéri színpadon augusztus 19-én délelőtt 10-kor (Veszprémi Nyári Fesztivál).

5. Roma balladák

Ida Kelarova, Desiderius Duzda, Tomas Kaco a pannonhalmi Boldogaszszony-kápolnában (Pannonhalmi Művészeti Fesztivál).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.