Nyaralás van

Az ország legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja idén is Zamárdiban lesz.

Egy fesztivál, ahol ugyanúgy jól érezhetik magukat az elektronikából kifelé menő, kissé kiöregedett harmincasok, akik rajta maradtak a trinyón, mint a tizen-huszon évesek, akik most ismerkednek a kütyüzenével; nagyjából így volna summázható a Balaton Sound küldetése. Már ha volna a fesztiváloknak különösebb küldetésük azon túl, hogy első blikkre súlyosnak tűnő összegeket gomboljanak le az emberről belépő címén, amit aztán az aranyáron mért pecsenyék + lángos + hekk és a szponzorsör mértéktelen (vagy -letes) fogyasztásától leszedált delikvens újabb súlyos ezresekkel képes megfejelni, önként, dalolva (stílszerűen: technóra és egyebekre szeletelve) méghozzá, elvégre a Balaton partján vagyunk, vagy mi a franc.

Nyaralás van.

Az ország legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja az idén is Zamárdiban lesz, a VOLT fesztet követő héten, július 8–11. között, nagy nevek és kezdők, világés lokális sztárok, kőkemény legendák és mítoszokat még építgetők szíves részvételével. Azt most hagyjuk, mit keres egy elektronikával operáló fesztiválon mondjuk a Klaxons, amelynek tagjai inkább a gitárzenére esküsznek, de hát ennél nagyobb bajunk sose legyen, pláne mert a Klaxons: jó. Hát a Pendulum? Az is biztosan jólesik annak, aki szereti. Egyáltalán nem baj, ha színes a paletta, a Balaton Soundon nem csak az elektronika játszik.

Lesznek bejáratott nevek, a Pet Shop Boys, David Guetta, esetleg Paul van Dyk és John Digweed feltűnésének lehet örülni, igaz, némelyikük gyakrabban jön hazánkba, mint egy ingázó román vendégmunkás, de a piac az ilyen, diktálós. Még nagyobb boldogságmutató néz ki például a Noisia nevű holland drum and bass trió balatoni megállójának. De a jó skót Alex Smoke-nak is tapsolni tudunk: négynegyedben, technóra. Az Audio Bullys műfajvegyítő társasága is üdítőleg hat majd az acid house-ba ojtott tört ütemek kedvelői számára, hogy akkor a permanensen zseniális The Chemical Brothersről, a delelőjén túl is vonzónak tűnő Jamiroquairól vagy a mindig rendesen odaverő Trickyről ne is beszéljünk most.

Beszéljünk inkább a hazaiakról, akik közül egyébként „csak” az Anima, az Erik Sumo Band és az Irie Maffia kapott nagyszínpadot. De azért ott lesz Zamárdiban a The Carbonfools, a BinJip, a Korai Öröm, a Belga, az Esclin Syndo. Ott lesznek Barabás Lőrincék, a BeatDis, Bootsie az ő kvartettjével, a Singas Project, a Realistic Crew, Mango, jönnek a Goulasch DJ-k és Maszkura, de kedvenc hiphopvegyészünk, Cadik is tiszteletét teszi. Most csak a szívünknek legkedvesebbeket soroltuk, úgyhogy érdemes lehet egy kis időt a részletes program böngészésére szánni, hátha… Lesz borfesztivál és stand-up comedy is, persze ezek már-már kötelező pontok, mi mégis a vízpartra esküszünk, a lángosra, hekkre, a Heinekenre, legyen aranyáron, mit bánjuk mi, csak szóljon közben valami jó kis valami. Küldetés amúgy sem kell: nyaralás van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.