Tíz nap a Völgyben

Megtartjuk – szögezte le tegnap az utolsó kételyeket is eloszlatva Márta István a 20., tehát jubileumi Művészetek Völgye zenével, vetítéssel, egy gigászi távirányítós csigával és hat polgármesterrel színesített sajtótájékoztatóján. A Kapolcsra, Taliándörögdre, Vigántpetendre, Monostorapátiba, Öcsre, Pulára és Nagyvázsonyvba szervezett kultúrprogramfolyam július 23-tól augusztus 1-jéig tart majd, a beígért felhozatal a kerek évfordulóhoz méltóan pazar.

Az Ütősvölgyben, azaz Monostorapátiban és Taliándörögdön a méltán népszerű Amadinda együttes és vendégköre lesz a házigazda, nem mellesleg Presser Gáborral és Karácsony Jánossal is találkozhatni majd. Az öcsi Kőfejtőbe álmodott világzenei fesztiválon más kiválóságok mellett Lajkó Félixet, Boban Markovicot, Dés Andrást, a Dresch Quartetet, Balázs Elemér Group, a Besh o droM-ot, Szalóki Ágit és Borlai Gergelyt a Nikola Parov Quartettet, valamint (onnan nézve) egy igen egzotikus paraguayi és egy kirgizisztáni formációt láthat-hallhat a publikum. A Völgyjazz fesztiválon (Kapolcs) ott lesz a Kaltenecker gang, a Szakcsi Gipsy Jazz – hogy csak a legismertebb alakulatokat említsük.

A Pulán, Monostorapátiban és Kapolcson berendezendő színházi terekben (rövidebben: Völgyszínházban), ismét csak mások mellett a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház, a Debreceni Csokonai Színház, az Új Színház, a Békés Megyei Jókai Színház, a KoMa társulat és a Dumaszínház előadásait élvezheti a közönség. A Völgyben a magyar és az európai tradíciókat is felelevenítik, bemutatkozik a Kalocsavidék, Palócföld, Baranya, a tolnai Sárköz, Galgamente, Bukovina és a tolnai svábok, Vas megye és a Rábaköz kultúrája, lesz népzene és táncház, antikvárium, megrendezik a Kihívásokkal Élők Napját, és persze a nagyvázsonyi várjátékok sem maradnak el.

A Muzsikásvölgy a templomokban koncerteket adó, zenés erdei sétákra invitáló Muzsikás együttesé és barátaié lesz, a Művészetek Hölgye cím pedig ezúttal Palya Beáé, aki Palya-udvar néven nyit izgalmas közösségi teret Kapolcson. A monostorapáti sportpályán alternatív rockzenei koncerteket tartanak Hobóval, a Kiscsillaggal, Péterfy Borival és a Love Banddel, Kowalskyval meg a Vegával, a Kistehénnel, az Irie Maffiával, a Magna Cum Laudéval, a Mystery Ganggel és a Belmondóval. Végül pedig, de nem utolsósorban lesz Völgymozi, kézműves találkozó, egy sor kiállítás, völgynosztalgiázás, falufesztivál, és néhány ígéretesnek tűnő konferencia is, mint amilyen például a Borkultúra a Balatonfelvidéken című.

A tíznapos bérlet az idén 18 000 forintba kerül az idén, a háromnapos hétvégi bérlet ötezerbe, az egy napra szóló pedig kétezer forintba – a diákoknak és a nyugdíjasoknak némi kedvezmény jár. Sátorhelyet nyolcszáz forintért adnak egy éjszakára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.