Mindent tudnak

Iskolai búcsúkor, ballagáskor hányan és hányszor megfogadják, hogy együtt maradnak, vagy ha nem is szorosan, de összetartanak: „tudunk majd mindenkiről, segítjük egymást, évről évre összejárunk, bármikor megtaláljuk a másikat, ha szükség lesz rá...”

Hát persze.

De a három éve Novák Eszter és Ascher Tamás osztályában végzett színiegyetemisták eddig tartották a fogadalmat. HOPPart Társulat néven már több mint tíz előadás van mögöttük a Merlin Színházban, és most is újra készülnek. Nem is akármire: június 20-án, 21-én és 22-én a Margit körúti Átrium moziban a Chicago című Brodwaymusicalt adják elő Zsótér Sándor rendezésében.

Hihetetlen vállalkozásnak tűnik, hogy összesen kilenc szereplő játssza el a darabot, főleg, ha hozzávesszük, ők alkotják a zenekart, mondják a szöveget, énekelik a dalokat és el is táncolják, amit kell, ahogy azt New Yorkban vagy Londonban szokás.

Benézek a próbára, és látom, hogy például Kiss Diána Magdolna ül az előcsarnokban fölállított emelvényen a zenekarban, és fuvolán játszik egy számot, majd a következő jelenetben már Vári-Kovács Péterrel énekel – és hogy! – duettet, miközben hatodszor-hetedszer is megpróbálják eltáncolni a viszonylag bonyolult lépéskombinációkat, miközben a körúton elsuhanó kombinó zaja beleolvad a zenébe.

Meleg van, de az előadás estéjén nyilván becsukják majd az ajtókat. Az első részben a közönség körbeveszi a szereplőket a büfé és a jegypénztár előtt meg a lépcsőn és a karzaton állva, majd bevonulnak a moziterembe, ahol igazi díszletek között tovább folyik a sztárrá váló férjgyilkosok története.

Kíváncsi vagyok, miként válik be a koncepció, hogyan tudják a teret kihasználni, de most sokkal inkább lenyűgöz, ahogy ezek a fiatalok teljes koncentrációval, de magától értetődően váltanak a műfajok között. Tudom, hogy ez a ma ideálja, „legyél allround, ha vinni akarod valamire”, mégis magával ragad a mindent tudásnak ez a természetessége. És elkezdek drukkolni nekik.

Infó: Fred Ebb, Bob Fosse, John Kander: Chicago HoOPart Társulat az Átrium moziban június 20-án, 21-én és 22-én este 8-kor.

Top 5

1. Vannak-e különös dolgok a zenében? Madarász Iván előadása a Balatonfüredi Gitárfesztiválon a mólónál lévő színpadon 22-én délután 3-kor.

2. Budapesti Tomkins Énekegyüttes a Borsodi Művészeti Fesztiválon a református templomban 24-én este 6-kor.

3. Pergolesi nápolyi kortársai Purcell Kórus a soproni Szent Mihály-templomban 24-én este 8-kor.

4. California Redwood Chorale és a Budapesti Monteverdi Kórus a Mátyás-templomban 25-én este 8-kor.

5. Kodály Fesztivál Győri Noémi, razvaljajeva Anasztázia és Madaras Gergely koncertje a kecskeméti Bozsó Gyűjteményben 25-én este 8-kor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.