Shakespeare a parkolóban

Külvárosi válasz Manhattannek - A műsor szokatlannak épp nem mondható, hiszen gyakran játszott klasszikusokat játszanak New Yorkban. A helyszín annál különlegesebb: egy közparkoló.

„Majd szépen felemeljük a székünket, megvárjuk, míg kihajt a verda, és integetünk neki. Aztán visszaülünk, és mehet tovább Shakespeare. El sem tudok képzelni ennél amerikaibb dolgot!” – felelte Hamilton Clancy, a New York-i Drilling Company színtársulat művészeti igazgatója az „okvetetlenkedő” riporteri kérdésre: ugyan mi történik majd, ha valaki előadás közben rendeltetésszerűen akarja használni a manhattani Ludlow és Broome utca sarkán lévő foghíjtelket.

Azaz színjátszás helyett parkolásra.

A Drilling Company helyszínválasztása még a sokat látott, és szabadtéri-utcai előadásokban is bővelkedő metropolisban is különlegességnek számít. Polgárpukkasztó „off-off-Broadway” válasz Manhattan északi részének, a Central Parknak jóval csillogóbb előadásaira. Júliusban a Szentivánéji álom, augusztusban a Szeget szeggel van – az egyébként ingyenes –műsoron. Székek „amíg a készlet tart” alapon várják a nézőket, amúgy mindenki hozhatja a magáét vagy egy takarót.

És a parkolás? Megoldható! De a parkolóórák működni fognak – figyelmezteti vendégeit előrelátóan a színház.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.