Árvízzel dacol az operaünnep

A nyitóhangversennyel szerdán megkezdődik a „Bartók + Európa 2010” Miskolci Nemzetközi Operafesztivál; a tízedik, jubileumi operaünnep az európai kultúra sokszínűségét mutatja be a zene nyelvén.

A programban közreműködik Elena Mosuc, Alex Vicens és a Pannon Filharmonikus Zenekar Ivan Angelov vezényletével – ez a gesztus a szervezők elmondása szerint Pécsnek, mint Európa egyik idei kulturális fővárosának szól. Bartók Béla és Vajda János művei, valamint operarészletek csendülnek fel a Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínházában.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pusztító árvíz ugyanakkor kényszerű módon átírta a fesztivál vidéki programjainak naptárát: Edelényben és Felsőzsolcán elmaradnak az előadások, az aggteleki koncerthelyszín pedig kerülő úton közelíthető meg.

A 10. Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon június 9. és 20. között Európa 27 országa jelenik meg valamilyen produkcióval. Az eseménysorozaton a közönség összesen 65 produkciót láthat és hallhat, köztük lesz 26 opera-előadás, 5 balett és 23 koncert. Emellett a hagyományoknak megfelelően filmes és képzőművészeti programokat is szerveznek. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.