Nyári habzás

Rendes kis pacsmagolás nézett ki, de az ember egy elefántnak mégsem mond nemet. Embernek igen, elefántnak nem.

Életemben egyetlenegyszer voltam hajlandó egy előadásban váratlanul részt venni, jelesül, amikor a cirkuszi elefánt egy nézőt kívánt megborotválni. Bár elég rendes kis pacsmagolás nézett ki, az ember egy elefántnak mégsem mond nemet. Embernek igen, elefántnak nem.

Még egy alkalom volt, amikor táncba lehetett volna vinni, ám akkor az előadó a közelebb ülőket kérte közös totyogásra.

Az előadót Chick Co reának hívták, és a Budapest Kongresszusi Központban éppen Chaplin örökbecsűjét, a Smile-t játszotta, fütyörészte, húsz-harminc emberrel gyönyörű boldogságban masírozva a színpadon. Szép volt, nagyon szép.

Nem tudom, Chick Corea a Veszprémi Ünnepi Játékokon, július 29-én játssza-e Chaplin dalát, de ha nem azt játssza, hát játszik mást, mindegy is, hogy mit játszik, jó lesz, nagyon jó. Miképpen borítékolhatóan jó lesz ott José Cura, Komlósi Ildikó, Khaled és a többiek fellépése is. Csak legyen időnk, pénzünk elmenni Veszprémbe, mert ezen a nyáron aztán válogathatunk a jobbnál jobb kulturális programok között. Mehetünk jeles rocksztárok koncertjére. Hogy aztán a Kiss, Paul Anka, Elton John vagy Rod Stewart bulija szimpla múltidézés lesz, vagy élettel teli, jelenkori show, azt most még nem tudhatjuk.

Ellátogathatunk a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválra, ahol egyebek mellett olyan különlegességek várnak minket, mint Richard Strauss Daphne című egyfelvonásosa, amely utoljára 1942-ben csendült föl magyarországi színpadon, vagy Erkel Bánk bánjának egy eredeti verziója.

Kavaroghatunk aztán a szerte az országban rendezett színházi fesztiválokon, találkozókon is, a POSZT-on például, ahol megtudhatjuk, milyen is a japán feldolgozású Oidipusz király, de ellátogathatunk Kisvárdára, ahol a határon túli magyar színjátszás java találkozik, és akkor még nem beszéltünk a gyulai Shakespeare Fesztiválról, ahol megtudhatjuk, milyen is a Lear király kizárólag női szereplőkkel.

Augusztusban világsztárok és virágsztárok Debrecenben, a virágkarneválon. Az idén a már karneváli hétté bővült programsorozaton Bobby McFerrin is fellép, biztos elmondja most is, hogy Don’t worry, be happy!

Aztán Pécs, amely most Európa kulturális fővárosa, és ahol nyáron artisták, utcaszínházasok, origamiművészek és a Vietnami Vízi Bábszínház előadói várják a látogatókat.

És persze lesz VOLT Fesztivál, Balaton Sound és Sziget Fesztivál is.

Még mondja valaki, hogy a nyár uborkaszezon. Még mondja valaki, hogy egy cirkuszi elefánt kell ahhoz, hogy nyáron is legyen egy kis habzás.

Idén is jön a szigeti veszedelem
Idén is jön a szigeti veszedelem –
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.