Irány Somogy!

Szörényi Levente alaposan tévedett anno: a kámedence szívcsakrája nem a Pilisben található, vagy ha mégis, jövő hét végére bizonyosan átteszi székhelyét Kaposvárra.

Jobb lesz tehát, ha loholunk utána mi is, már csütörtökre szabadnapot veszünk ki, a kölyköket a hátsó ülésre parancsoljuk, még a nagymamát is behajtogatjuk az autóba, azt’ irány a Festők Városa Hangulatfesztivál, amit csütörtöktől vasárnapig rendeznek Kaposvárott. Nagyjából az egész városban.

A kiállításokat, koncerteket és filmes programokat kínáló eseménysor hivatalos nyitánya csütörtök este hétkor lesz a Kossuth téren, a szimfonikus zenekar (az egyszerű: szép) hangversenyén Kodály, Williams és Schubert műveit hallgathatjuk, vezényel a brit Jason Thornton, közreműködik a szintén brit Victoria Braw, beszédet mond Szita Károly polgármester, aki viszont nem brit.

Kilenctől Tim Rise és a Balázs Elemér Quartet koncertje lesz ugyanott. Péntekre a kicsit korábban nyíló, a menetet mégsem megzavaró Tóth Menyhért-kiállítást és a Magán Gyűjtemények – a kilencek képzőművészeti társaság installációs exhibícióját ajánljuk, az előbbit a Vaszary Képtárban, az utóbbit a Fő u. 2. alatt.

Szombaton szabadegyetemi szimpóziumokon lehet részt venni, de az Egyben – A részletek és az egész szenvedéstörténete című tárlatra is be kell nézni, ahol az Éneklő Akadémia csoport, vagyis Káplán Géza, Klencsár Gábor, Lékai Sándor munkái láthatók a Noszlopy utcában. Estefelé, hatkor a finn ZXY Bandtől, hétkor meg Szakcsi Lakatos Béláék Gipsy Jazzétől lesz hangos a város. Kilenctől aztán: PASO, vagyis: ska-zúzás.

Vasárnap nyugi lesz. Háromkor benézünk a II. Dél-dunántúli Regio nális Néptánc Találkozóra, ahol a bonyhádi Zelke Néptáncegyüttes, a pécsi Baranya Táncegyüttes és a kaposvári Rozmaring Néptánccsoport ropja, zenél a Somogy Zenekar. Hattól meg a Kerekes Bandre lazulunk majd, ahogy kell. Persze nem döntöttünk még el mindent.

Nem kizárt, hogy a csomó családi program valamelyikét is beiktatjuk, és az is eléggé valószínű, hogy vetünk pár pillantást a Rippl-Rónai és a Nabis című kiállítás anyagára, hogy akkor a sétálóutcában és általában a város közterein fel-felbukkanó szabadtéri tárlatokról meg a filmes programokról ne is beszéljünk. Beszéljen helyettünk a www.festokvarosa.hu címen elérhető weboldal: a részletes program ott található. Irány Somogy, az átmeneti szívcsakra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.