Lóval egyszerűbb

Ne csak azért vigyék Nyitott lovardába a gyereküket a következő egy hónapban, hogy kipróbálhassa, milyen nehéz hullámzó csigolyákon ülve maradni. Hanem, mert az ingyenes lovaglások alatt olyasmit is megtudhat a hetven hazai lovastanya egyikén, amit a tankönyvekből soha.

Idén hatodszorra nyitják meg a kapuikat a magyarországi lovardák, hogy gyerekeket ingyenes lovaglással csalogassanak az állatok, a természet és a sport közelébe. Az az óvodás-iskolás ugyanis, aki gyakran ül lóra, sokkal jobban tartja majd magát, fejlődik az izomzata, az egyensúlyérzéke, az empátiája, az önbizalma és a felelősségérzete.

A megadott honlapon felsorolt települések lovardái előre meghirdetett időpon tokban (www.lovasok.hu) várják a családokat, és azt kérik, hogy előre jelezzék az érkezésüket. A vendégvárók nemcsak lóra vagy fogatra ültetik majd fel a kicsiket, hanem körbeviszik őket az istállókban, elmagyarázzák nekik az állatok legfontosabb szokásait, a biztonságos ügetés szabályait. Ha a gyerekek ügyesen kérdeznek, a lovarda munkatársai talán olyan titkokba is beavatják majd őket, hogyan lehet marhákat lóhátról lasszóval befogni, miért járul hozzá a lovardák szaporodása a kihalófélben lévő fecskefajok m e g m e n -téséhez, és hogy ki az a suttogó, vagyis hogyan lehetséges, hogy valaki egyszerre értsen az emberek és a lovak nyelvén?

Ráadásul, aki egy tavaszi délutánon a játszótér vagy a kirándulás helyett inkább ezt a programot választja, az nemcsak saját kölykeit lepi meg az élménnyel: százforintos jelképes hozzájárulásával olyan gyerekeket is támogat, akiknek a lovaglást terápia ként javasolták. (A lovas terápia vagy gyógylovaglás néven ismert fejlesztő eljárásokról egyébként szintén a Lovasok.hu honlapon találni részletes leírást.) És semmiképp ne felejtsenek ajándékot vinni a vendéglátóiknak! Répa vagy alma megteszi. És ezeket még becsomagolni sem kell.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.