Belvár hangulat

DJ Thomas Magnum kackiás lemezjátszója és -gyűjteménye garantálja, hogy szem ne maradjon szárazon.

Ha szombat este a Silenus Fesztivál helyszínéül szolgáló, Petőfi Sándor utcai Silenus Pub (noné!) előtt egy tűzpiros Ferrarival találjuk magunkat szemközt, ne nagyon lepődjünk meg, inkább élvezzük a helyzetet, mert ha ott a sportautó, biztosra vehető, hogy Thomas Magnum is in the house.Ha nincs ott a sportautó, mondjuk mert nem is lehet parkolni, no, akkor is érdemes élvezni a helyzetet, mert túl azon, hogy a rekonstrukció miatt jobbára járhatatlan Petőfi Sándor utca alapból sem a legkellemetlenebb atmoszférájú helye a fővárosnak, ráadásul nem akármilyen zenei csemegével is kényeztet, mint mondtuk már: szombaton. Tom Selleck kackiás bajsza helyett ugyanis DJ Thomas Magnum kackiás lemezjátszója és -gyűjteménye garantálja, hogy szem ne maradjon szárazon.

Persze, nem csak, sőt: szombat este a Silenus vendége lesz Lajkó Félix is. A citerásként induló, zongoristaként sem akármilyen hegedűvir tuóz – nem mellesleg Mundruczó KornélDelta című szemlenyertes filmjének főszereplője – műfajközi kalandozásait jól ismerheti a világzenét kedvelő olvasó, de ha még jobban meg szeretné, nosza, Silenus! Pláne, hogy brácsás vendége is akad majd Brasnyó Antal személyében, akivel nem először játszik már együtt, nemrég a Művészetek Palotájának közönsége nyűgöződött alaposan.

És hogy rátegyünk még eggyel: a New Orleans-i dzsessz és blues szerelmeseiből álló, öttagú Jambalaya is a pesti belvárba látogat. A zenekarnak ősszel jelent meg harmadik – első magyar nyelvű –, Végállomás vagy utazás című lemeze, ebből is hallhatunk majd szerzeményeket, de talán az azóta készült opusok is helyet kapnak a műsorban. De ha nem, úgy is jó lesz.

A Silenus Fesztivál keretében megrendezendő estén egyéb vendégei is lesznek a pubnak, hogy mást ne mondjunk, eljön a Pátkai Rozina énekesnő vezette trió, a női szekciót tovább erősíti DJ Dorothy. Mindezt teljesen ingyen.

Top 5

1. Vérnyúl fesztivál 5-én, hétfőn az óbudai k ék Yukban (Fényes A. u. 28.). Sanatorium, Darkfall, Overgarven, Paediatrician, kill. Húsvéti zúzás.

2. Szerdai Rewind ezentúl a n yugatinál! Az új West Balkán fogadta be a jóféle partisorozatot, de minden egyéb változatlan: Cadik, Palotai és MC Zeek garantálja a legjobb dubstep, breakbeat és egyéb zenéket.

3. A realistic crew, 9b0, Slow, Mr. Masters és Fantomaz, a magyar undeground nagyszerű figurái pancsolnak be alaposan az A38-on 8-án, csütörtökön, ezerért.

4. Igazi cigány zene hagyományos és modern hangszerekkel + táncosok a MüPában 9-én, péntek este fél nyolckor. Oláh Gipsy Allstars, Gypsy Queens & k ings, Esma Redzepova, kaloome.

5. Intim Torna Illegal, Odett és a Go Girlz, valamint Maszkura és a Tücsökraja lép fel 10-én, szombat este a Gödörben. kötelező! És csak egy ezres.

Lajkó Félix hegedül
Lajkó Félix hegedül
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.