Csúszás a Zeneakadémián

Noha épületbúcsúztató fesztivállal tavaly novemberben bezárták a Zeneakadémiát, a felújítási munkák még nem kezdődtek el. Most már biztos, a második félév végét is a régi helyen várják meg a diákok –mondja Batta András rektor.

A tervek elkészültek, de a kivitelezői közbeszerzési pályázatot csak most írja ki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, azaz a Zeneakadémia. Mindez azért meglepő, mert tavaly még arról volt szó, hogy decemberben-januárban költözik ideiglenes helyeire az egyetem. A csúszásnak az az oka, hogy az épület diagnosztizálását, a statikai problémák feltárását nem lehetett gyorsabban lebonyolítani, illetve menet közben újabb és újabb nehézségek merültek fel – nyilatkozta lapunknak Batta András rektor. A főmérnök Lakatos Gergelytől azt is megtudtuk: a tervezés során előtűnt műszaki problémák jó részéről a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal kellett egyeztetni. Például azt, hogy a kupola igen rossz állapotú vasbeton szerkezetének egy részét elbonthatják-e. A rektor és a főmérnök is abban reménykedik, hogy a munkálatok nyár elején elkezdődhetnek, és két éven belül be is fejeződhetnek.

Az építkezés alatt a tanszékeket, a könyvtárat és az irodákat több épületben helyezik el. Jelenleg adott az intézmény két másik helyszíne, a régi Zeneakadémia és a Semmelweis utcai egykori tanárképzőjük, ide tanszékek költözhetnek. Az irodák végleges otthonát a Wesselényi utca 52.-ben lévő kiegészítő épületükbe telepítik majd, egyéves átalakítás után. Arra viszont alkalmatlan ez a tér, hogy a majdnem dupla akkora alapterületű Zeneakadémia összes „funkcióját” átvegye a felújítás alatt. Ezért egy újabb, belvárosi helyszínt keresnek. Megvan viszont a Zeneakadémia könyvtárának biztos helye az elkövetkezendő két évre: az Eötvös 10 nevű közösségi és kulturális központban.

Még csak most írják ki a közbeszerzési pályázatot
Még csak most írják ki a közbeszerzési pályázatot
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.