Hírt olvasni virsliről

Csoportos, vezetett túrára hívja új székházába Kedves Nézőit a Magyar Televízió. A látogatáson megelevenedik a jelen és a múlt – az MTV aktuális nyomvonalához igazodva persze inkább a múlt –, ki lehet próbálni, mi jó dolga van egy hírolvasónak, sőt, még a gyökérhártya-gyulladásos nyúllal is össze lehet futni.

A viziten elsőként az MTV történelmének legjelesebb epizódjait idézi fel a jól képzett vezető, a kezdetektől napjainkig. A beavatáshoz régi kamerák szolgálnak háttérként, amelyek közül az egyik lefűrészelt csövű fedélzeti gépágyúra emlékeztet, a másik pedig a radiológiai laborok meghitt szín- és formavilágát idézi, bár a moderátor szerint ennél sokkal lényegesebb, hogy az utóbbi olyan nehéz volt, hogy négy ember szokta volt vinni, mint egy koporsót.

A következő csemege a vetítőben várja a vendégeket, ahol D. Tóth Kriszta (felvételről) nagyjából negyedórában megeleveníti az intézmény történelmének legjelesebb epizódjait a kezdetektől napjainkig. A kitűnő bemondó végül kilátásba helyezi, hogy akár még össze is futhatunk vele a folyosókon, innentől kezdve nagyon izgulunk.

Rövid pillantást vetünk a Híradó szerkesztőségére, aztán ipari léptékű és atmoszférájú folyosókon végigbaktatva és lépcsőzeteken felhágva, egy Jánosik nevű padlótisztító gép mellett elhaladva behatolunk az 1. Stúdióba, ahol a munkások éppen a Kassza című műsor lila díszleteit rakják össze, kicsit káromkodva. Utóbb egy kisebb stúdióban találjuk magunkat, ahol az önként jelentkezők kipróbálhatják, milyen élő egyenesben hírt olvasni kínai virslikről, amelyeket fel akarnak robbantani, milyen operatőrködni vagy időjárást jelenteni.

A túra utolsó állomása a jelmeztár, Süsüvel, a sárkánnyal, Bunyós Bálinttal (Zsebtévé), Tádéval (Futrinka utca), valamint Eke Máté (a Tenkes kapitánya), valamint egy nyúl bábbal, amelynek úgy fel van puffadva az arca, mintha gyökérhártya-gyulladása volna.

Mindent egybevetve sűrű és tanulságos program ez itt a Kunigunda utcában, mindössze 500 pengő forintokért, bár személy szerint kicsit csalódott vagyok, hogy ez a dolog a D. Tóth Krisztával nem jött össze.

Top 5

1. Kristályhangok koncert

Különleges atmoszférájú hangutazás meditatív hangszerekkel, relaxálás takaróban a Sóker kristálysó barlangban (1066 Mozsár u. 7.) március 29-én este nyolckor.

2. Görög Fesztivál

Tradicionális zene, színház, tánc és képzőművészet Pécsett április 3-ig.

3.  Budapesti tavaszi Bor és dzsesszfesztivál

Tavaszköszöntő gasztrokulturális zenei rendezvény a Városháza parkban húsvét hétvégén.

4. Húsvét a skanzenben

Évadnyitás tojásdíszítéssel a szentendrei skanzenben, húsvéthétfőn szépségverseny az állattartó tanya racka bárányai között.

5. Várkapunyitogató

A Szigligeti vár szezonnyitása apródavatással, udvari bolonddal, néptáncés lovagi bemutatókkal április 3. és 5. között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.