Kenyeres Bálint fődíjat kapott

Kenyeres Bálint A repülés története című, Magyarországon is nagy sikert aratott alkotása nyerte a kanadai Saguenay-ban rendezett nemzetközi rövidfilmfesztivál fődíját.

A Regard sur le court métrage című, immár tizennegyedik alkalommal megtartott nemzetközi rövidfilmfesztiválon március 10. és 14. között mintegy 150 rövidfilmet mutattak be – adta hírül kedden a Magyar Filmunió.

A repülés története alkotója – magyar filmesek közül elsőként – tavaly elnyerte a világ egyik legrangosabbnak tartott nemzetközi rövidfilmfesztiválja, a portugál Vila do Conde-i mustra fődíját és elismerést kapott több más fesztiválon, köztük Szarajevóban is.

A magyar–francia koprodukcióban készült,Normandiában forgatott 15 perces kosztümös mozgókép volt a nyitófi lmje a tavalyi, 40. Magyar Filmszemlének. Kenyeres Bálint rövidfilmje hamarosan Barcelonában, Bukarestben, Atlantában és Honoluluban is látható lesz nemzetközi filmfesztiválokon. A repülés története egy nagypolgári piknik végén veszi kezdetét, amikor a társaság egy utolsó fotográfia kedvéért összeáll, egyvalaki azonban hiányzik a csoportképről. A mozi szereplőgárdájában olyan hazai és külföldi művészek kaptak helyet, mint Nyakó Júlia, Nagy Mari, Babarczy László, Marie Mure és Andreas Leupold. A filmet Erdély Mátyás fényképezte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.