Báthory színimaraton Egerben

Különleges vállalkozásba kezd az egri Gárdonyi Géza Színház: három egymást követő estén adja elő, s így egyetlen komplex előadássá formálja Márton László író úgynevezett Báthory-trilógiáját március 18-án, 19-én és 20-án.

Az író A nagyratörő, Az állhatatlan és A törött nádszál címmel írt három történelmi drámát Báthory Zsigmond erdélyi fejedelem uralkodásáról, e darabokat Csizmadia Tibor, az egri színház direktora állította színpadra az elmúlt években.

A Báthory-maraton címmel meghirdetett monstre színházi eseménysorozat valójában magát az írói szándékot valósítja meg, hiszen Márton László is „egységes” műként képzelte el a három darabot. Az egyes drámák önálló színpadi alkotásáként is megállják ugyan a helyüket, de a következetes rendezés és az egységes alakítást nyújtó színházi társulat munkája révén egyetlen művé válhatnak.

A rendezvény külön érdekessége, hogy a színház világát a moziéval és a rádióéval kapcsolja össze, hiszen március 18-án az egri Uránia moziban bemutatják a Báthory című, nemzetközi koprodukcióban készült filmet is. A vetítés után pedig a közönség találkozhat az előadás alapján rendezett rádiójáték szereplőivel, valamint az egri színház művészeivel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.