Almák és álmok

Rajzolunk, festünk, varrunk: gömbölyűt alkotunk ezen a napon, gömbölyűt, mint egy alma. A két törpe, Kököjszi és Bobojszakalandjait izgulhatjuk végig a Ciróka Bábszínház előadásában, négy órától pedig az Alma zenekarral táncolhatunk egy nagyot az Alma-klubban.

Gömbölyűt alkotunk ezen a napon, gömbölyűt, mint egy alma! – áll a Millenáris Park február 27-i gyereknapjának ajánlójában. Télidőben valóban ritkán fordul elő az ilyesmi: nem kell gondolkoznunk, hogyan múlassuk (mulassuk) át az egész szombatot.

A Millenáris Teátrum Alma-napján reggel tíztől délután ötig folyton lesz mit csinálni: népi dalokkal, játékokkal és mondókákkal nyitják a kapukat, a Csiribiri műhelyben pedig a kezeket is hamar lefoglalják, rajzolással, festéssel, varrással.

Állítólag tizenegy óra tájban ringatózik majd a Fény utca felé selyemvitorlás, zászlós, lámpás hajóján, a Szent Kristófon két apró törpe.

Egyiküket rendkívül vékony, másikukat termetéhez képest szokatlanul mély hangjáról lehet fölismerni. Meg arról, hogy tündéri keresztapaságot vállaltak egy Andris nevű kisfiú fölött, akit születése óta egyetlen percre sem veszítettek szem elől. Kököjszi és Bobojsza egészen addig röpítik a kisfiút a legcsodásabb helyekre: az Időkirály birodalmába, az Álomboltba, a Mumusok Gyűlésére meg az Emlékezés szigetére, amíg szolgálatuk végleg le nem jár.

Hogyan sikerül Andrisnak a saját lábára állnia, ezt csak úgy tudhatjuk meg, ha beülünk a kecskeméti Ciróka Bábszínház előadására. És aki még ezután is bírja szuflával, rögtön a mesejáték után találkozhat a Kuruttyoló Békakirállyal, akinek brekegését, vértyogását, fújtatását egy-egy egzotikus hangszerrel utánozzák majd az Ethnosound világzenei hangszerbolt zeneszerszám-minden tudói. Az össznépi ciripelés után klasszikus mese, a Jancsi és Juliska következik, méghozzá drámajáték formájában, kis szünet után pedig – délután négytől – az imádott Alma együttesé a színpad. Vendégük ezúttal Kőhalmi Ferenc bűvész lesz, akit ők csupa szeretetből szemfényvesztő csodabogárnak csúfolnak!

Top 5

1. Tombol a farsang! Várják a gyerekeket jelmezben és üres hassal február 27-én, délután kettőre a rákoskeresztúri Kalandparkba. (XVII., Kaszáló utca 47.)

2. Locspocs, a kis tengeri szörny segít a pizsamás polipon, megfutamítja a kalózokat, beleszeret egy japán sárkánylányba... A mesejáték február 27-én, délelőtt tíz órakor kezdődik a Kolibri Színházban.

3. Vasútmodell-kiállítást tartanak február 26–28. között a Pataky Művelődési Központban. (X., Szent László tér 7–14.)

4. Csengő-bongó. Február 28-án fél négytől és öttől a kürttel ismerteti meg a gyerekeket Nagy Mária, az Operaház zenekarának tagja.

5. Gyerekszem Filmfesztivál A nyertes filmek a Merlin színházban (Budapest V., Gerlóczy utca 4.) 28-án délután háromtól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.