Röviden

Új utakon a szegedi folklór

Két hét múlva bezár a szegedi Móra Ferenc Múzeum néprajzi kiállítása. A helyén nyáron új kiállítás nyílik. Az új, állandó tárlat a „Szöged hírös város” címet viseli majd, fő mondanivalója pedig az ún. a „szegediség” lesz, azaz város és a hozzá tartozó nagytáj paraszti világának bemutatása. Legfőbb témái a Tiszához kapcsolódó tevékenységek, a homoki gazdálkodás és a paprikatermesztés, a híres kisiparok lesznek, valamint a térség népi építészetének sajátosságai és az alsóvárosi búcsú. (B. T.)

Ortodox kordokumentumok

Az ortodox zsidóság életéről szóló fotókiállítás nyílik csütörtökön Budapesten, a Magyarországi Autonóm Ortodox Izraelita Hitközség központjában. Az épületben ortodox zsidó múzeumot hoznak létre és ez a kiállítás lesz a múzeum egyik alapgyűjteménye –mondta el Villányi András fotóművész, a felvételek készítője. Villányi az 1970-es évek óta fotózza az ortodox és a neológ zsidóság életét, mindennapjait, ünnepeit. (MTI)

Tisztelet a mestereknek

Új régi hang – tisztelet a mestereknek címmel rendeznek gálaműsort és táncházat a Fonó Budai Zeneházban február 20-án este. Fellép többek között Agócs Gergely, Berecz András, Kelemen László, Ökrös Csaba, Pribojszky Ferenc, Sebestyén Márta, Sebő Ferenc, a házigazda Halmos Béla lesz. (S. M.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.