Röviden

Megaraktár

Elkészült a szegedi Móra Ferenc Múzeum restaurátor- és raktárközpontja. A kialakításához szükséges forrást, amely megközelíti az egymilliárd forintot, a megyei önkormányzat a múzeum belvárosi raktárbázisának értékesítéséből fedezte. A korábbinál sokkal korszerűbb és másfélszer nagyobb alapterületű raktárbázis és restaurátor-központ a gyűjteményi feladatok mellett segíti a múzeum tudományos munkáját is. (MTI)

EKF-vendégeskedés

Essenben, az idei év három kulturális fővárosának egyikében lép fel a Pannon Filharmonikusok kibővített, százfős zenekara. A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program hivatalos nagykövete két koncertet is ad, február 6-án és 7-én este a kétezer fős Alfried Krupp Saalban. Műsoron lesz Liszt, Schumann, Wagner és Bartók több műve. A koncertek műsorának összeállításában cél volt, hogy magyar szerzők művei is elhangozzanak. (Munkatársunktól)

Stróbl mint ember

A művész is ember címmel kiállítás nyílik Stróbl Alajos (1856–1926) szobrászművészről ma Budapesten, a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumban. A tárlat címe arra utal, hogy Stróbl Alajos hagyatékában őrzött apró érdekességekből, olyan anyagokból áll a kiállítás, amelyek a családdal, a művész mindennapi életével kapcsolatosak. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.