Röviden

Akció a zsidó negyedért

Az Alkotmánybírósághoz fordult december végén az ÓVÁS! Egyesület, a Nagydiófa utcaiak érdek-képviseleti csoportja és a Védegylet annak érdekében, hogy megakadályozza a világörökségi és műemléki védelem alatt álló régi pesti zsidó negyed további pusztítását. Jogorvoslatot többek között azért próbálnak keresni, mert az erzsébetvárosi önkormányzat nem készít új szabályozást a területre, annak ellenére, hogy erre a jövő nemzedékek ombudsmanja is felszólította 2009 júliusában. (Munkatársunktól)

Fesztiválzsűrik

Nyilvánosságra hozták a február 11. és 21. között megrendezendő 60. Berlinale zsűrijének névsorát. Werner Herzog rendező lesz a grémium elnöke, mellette a zsűri tagja lesz még Renée Zellweger Oscar-díjas amerikai színésznő, Nuruddin Farah szomáliai író, Cornelia Froboess és Jü Nan német, illetve kínai színész, valamint José Maria Morales spanyol producer. Időközben a május 12. és 23. között sorra kerülő, 63. Cannes-i Filmfesztivál is bejelentette a maga zsűrinévsorát: a neves amerikai rendező, Tim Burton vezényli majd az ottani bírálóbizottságot. (Cs. G.)

Jótékonysági koncert

A haiti földrengés áldozatainak emlékére, az élők megsegítésére adnak jótékonysági koncertet a Szegedi Nemzeti Színházban. A Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy Kórus Mozart Requiemjét adja elő február 7-én a Nagyszínházban.

A koncert szólistái a szegedi teát rum művészei – Kónya Krisztina, Érsek Dóra, László Boldizsár és Altorjay Tamás – lesznek. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.