Régi-új házibulizene

Régi-új zenei irányzat hódít Magyarországon: fiatal generációk dúdolják, hogy Engem a rumba döntöget romba; hogy Ne sírj, kislány; vagy hogy Egy tisztes őszes halánték; meg hogy Legyen a Horváth-kertben, és még jó néhány slágert, filmzenét a múlt század elejéről.

Nem arról van szó, hogy hirtelen fiatalok tömegei kutatták fel és hallgatták rongyosra szüleik, vagy inkább nagyszüleik lemezeit: megtette ezt helyettük a Budapest Bár csapata. Farkas Róbert hegedűművész ugyanis azt vette a fejébe, hogy feléleszti a cigányzenét, ezért maga köré gyűjtött olyan neves könnyűzenészeket, mint Behumi Dóri, Ferenczi György, Kiss Tibi, Lovasi András, Németh Juci vagy Rutkai Bori. Leporolták, áthangszerelték, a mai fülhöz igazították az 1900-as évek első felének kávéházi muzsikáját, filmzenéit, de úgy, hogy megtartották azok életvidám, pajkos, évődő, vagy éppen világmegváltó hangulatát.

Az ötlet bevált: nemcsak végigturnézták az országot, de az első album után nemrég megjelent a második, dupla lemez is, amelynek dalait az A38 Hajón megtartott koncertjükön vették fel. A válogatásba ezúttal csupa táncba hívó dallam került be a rumbától a keringőig, így a lemez nagy valószínűséggel a közeljövő házibulijainak elengedhetetlen kelléke lesz.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.