Röviden

Kitüntetések

A magyar oktatás és kultúra kiemelkedő személyiségeinek, köztük a pécsi Európa Kulturális Fővárosa évad megvalósítóinak adott át kitüntetéseket a Magyar Kultúra Napján Hiller István szakminiszter pénteken. A Budapesten, illetve Pécsett elismert szakemberek névsora a www.nol.hu-n olvasható. Köszöntő beszédében Hiller István kijelentette: „az államnak volt, van, és legyen is erőteljes szerepe a kultúrában”. Hozzátette azonban: az államnak ahelyett, hogy rátelepedne a kulturális életre, koordináló és finanszírozó szerepet kell betöltenie. (Munkatársunktól)

Ferenczi platinája

Platinalemez-átadó gálakoncert lesz január 26-án este a Művészetek Palotájában: Ferenczi György és a Rackajam kétrészes koncertjének első felében a Petőfi Vándorszínház A költő utazása című zenés játékát láthatják az érdeklődők, a szünet után pedig Ferenczi Gyuri és a Rackajam tagjai végig egyetlen térmikrofon köré állva akusztikusan muzsikálnak. (S. M.)

Trónörökösök koncertjei

Trónörökösök a színen címmel indul koncertsorozat az MTA Dísztermében: február 1-jén, hétfő este fél nyolckor Várdai István (gordonka) és Fülei Balázs (zongora) hangversenye lesz az első, műsoron Brahms-, Schumann-, Debussy- és Poulenc-művekkel. Március 2-án Baráti Kristóf (hegedű) és Farkas Gábor (zongora) játszik, április 26-án Baráti Kristóf, Várdai István, Fülei Balázs, valamint Berkes Kálmán (klarinét) hangversenyét rendezik meg. A budapesti sorozat mindhárom koncertje hallható majd Szegeden, február 15-én, március 8-án és április 19-én Világjáró muzsikusok címmel. (S. M.)

Snétberger díszpolgár

Salgótarján Díszpolgára címben részesítette a Magyar Kultúra Napján szülővárosa Snétberger Ferencet. A megyei jogú város önkormányzatának közgyűlése a huzamos időn át folytatott, kivételesen magas színvonalú gitárművészi tevékenysége elismeréseként tüntette ki a roma származású gitárművészt. (Tudósítónktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.