Radnóti Cervantestől

A csütörtök este a Művészetek Palotájában telt ház előtt bemutatott Sangre Flamenca című flamencobalett-előadással kezdődött meg a Cervantes Intézet idei programsorozatának első része. A Cervantes Intézet mostani budapesti programsorozatának középpontjában a január elsejével elkezdődött spanyol európai uniós (EU) elnökség népszerűsítése, valamint Miguel Hernández költő születésének századik évfordulójának megemlékezése áll.

A március 30-ig közel húsz kiállításból, koncertből, filmvetítésből álló programsorozat „az európai kultúrák közötti párbeszédre épül” – mondta az intézet Vörösmarty utcai székházában megtartott ünnepélyes sajtótájékoztatón a Cervantes Intézet vezérigazgatója, Carmen Caffarel.

A kínálat nagyon szerteágazó: az érdeklődők megismerkedhetnek Luis Bunuel (mexikói) filmjeivel, vagy Iciar Bollaín és Pilar Miró rendező alkotásaival. A zene terén is nagy választék: márciusban az Urániában közösen lép fel Palya Bea és Esperanza Fernández spanyol fl amenco-énekesnő, míg az A38-as hajón a Szex és Lucia című filmből is ismert színész-énekesnő, Najwa Nimri ad koncertet. A nagy spanyol költő, Miguel Hernández születésének centenáriumán a „Mísero Prós pero” Társulat Szerelem röpte című előadását először Madridban, majd Budapesten láthatja a közönség: a társulat a kortárs táncon keresztül mutatja be Hernández és Radnóti Miklós verseit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.