Záróakkord

Ők voltak azok, akik olyan szokatlanul, de mégis fülbemászóan énekelték Sinatra vagy az Abba legnagyobb slágereit. Két nő és két férfi, elegánsan felöltözve, popslágereket dzsesszé finomítva. Ők voltak a Cotton Club Singers.

Ők voltak azok, akik olyan szokatlanul, de mégis fülbemászóan énekelték Sinatra vagy az Abba legnagyobb slágereit, és ők voltak azok is, akik szvingesítették Hofi Géza felejthetetlen melódiáit. Persze már az is szokatlan volt, ahogyan tizenöt éve feltűntek: két nő és két férfi, elegánsan felöltözve, a popslágereket dzsesszé finomítva, gyakran pusztán a hangjukra hagyatkozva. Ők voltak a Cotton Club Singers.

A múlt idő most már indokolt. Az utóbbi időben többször felröppent a hír, hogy megszűnik a társulat, hiszen az együttes alapítója-vezetője, László Boldizsár kilépett, hogy operaénekesi karrierjére koncentrálhasson, egészen a közelmúltig ez mégsem jelentett egyet a formáció feloszlásával. Most azonban tényleg megszűnik a Cotton Club Singers. Hogy újjászülessen és Singer Street néven létezzen tovább.

A tagok, Bartus Patrícia, Mezőfi Gabriella, Fehér Gábor és a László Boldizsár helyére érkező Czutor Ignác továbbviszik a Cotton Club Singers örökségét, de néhány dolog megváltozik. Például újabb zenékkel is dolgoznak, nemrég Sting-számokat kezdtek feldolgozni, ka cér kodnak az R & B-vel, és ami talán a legfontosabb: saját dalokat is írnak.

A váltást valószínűleg külsőségekben is érzékeltetik majd, több figyelmet fordítanak a színpadi látványra, videoklipet is készítenek talán. Új cél az is, hogy több külföldi helyszínre, például a Távol-Keletre jussanak el. A formáció is bővülhet: Patríciát várandóssága alatt Végvári Eszter helyettesítette, akit annyira megkedveltek, hogy időnként vele kiegészülve lépnek majd fel, valószínűleg Singer Street+ néven.

Január 9-én azonban még egyszer, utoljára Cotton Club Singers néven lépnek színpadra a Papp László Budapest Sportarénában. A Záróakkord című esten több régi tag is megjelenik, sőt állítólag a közönség abból is kap némi ízelítőt, mire cserélte el a szvinget László Boldizsár.

Top 5 - Ajánló

1. Szakcsi Lakatos Béla Trió Szakcsi örök. (Budapest Jazz Club: 1088 Budapest, Múzeum u. 7., január 8., 21 óra.)

2. Firkin Az ír kocsmazene féktelen magyar zenészeinek havi estje. (Bárka, 1082 Budapest, Üllői út 82., január 8., 22 óra.)

3. Jazz Showcase – Jazz­tehetségbörze A legtehetségesebb fiatalok bemutatkozása. (Müpa, 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1., január 8-9., 17 és 20 óra.)

4. Depeche Mode, Nitzer Ebb A szintipop pópái másképp, mint nyáron. (Papp László Budapest Sportaréna, január 11., 20 óra.)

5. Corvintető 2. születésnap Breakbeat Massive, Rewind, Irie Maffia Soundsystem, LavaLava, Gumipop, Allnightbreaks és a többiek. (1080 Budapest, Blaha Lujza tér 1–2., a Corvin tetején, január 14., 21 óra.)

Czutor Ignác, Mezőfi Gabriella, Bartus Patrícia, Fehér Gábor, Szűcs Gabriella, László Boldizsár és Kozma Orsi
Czutor Ignác, Mezőfi Gabriella, Bartus Patrícia, Fehér Gábor, Szűcs Gabriella, László Boldizsár és Kozma Orsi
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.