Hírek

Egymillió látogatót vár Pécs

Egymillió látogató érkezése várható Pécsre 2010-ben – jelentette ki a Pécs2010 Menedzsmentközpont ügyvezető igazgatója, Ruzsa Csaba. Az Európa kulturális fővárosa (EKF-) program keretében összesen 350 kulturális programmal számolnak. A nyitóünnepséget a Magyar Televízió közvetíti. (MTI)

Elhunyt Mura Péter

Életének 86. esztendejében elhunyt Mura Péter Liszt-díjas, érdemes művész. A nemzetközileg elismert karmester Budapesten született 1924. jú nius 21-én. Tanulmányait 1933 és 1945 között a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola zongora szakán, 1943/44-ben a Nemzeti Zenedében végezte. Mura utolsó munkája a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem opera szakos növendékeinek vizsgaelőadása, egy operaritkaság, Giuseppe Gazzaniga Don Giovannijának fordítása volt. (MTI)

Sandra Bullockért lzettek a legtöbben

A Quigsley kiadóvállalat éves listája szerint, mely a filmszínházak összesített eredményei alapján készül, Sandra Bullock hozta a legtöbb bevételt. Olyan sztárokat előzött meg, mint George Clooney vagy Denzel Washington. Legutóbb nő 1999-ben foglalta el a Quigsley-lista első helyét Julia Roberts személyében. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.