Örökbe? Fogadjunk!

Zénó, a pingvin, december 21-én ünnepli hatodik születésnapját. Zénó nem árva, 387 társával együtt mégis bárki örökbe fogadhatja.

Ki ne szerette volna, hogy legyen egy igazi tigrise, majma vagy éppen tapírja? Ha jelképesen is, de egyszerűen válhatunk kedvencünk nevelőszülőjévé az Alapítvány a Budapesti Állatkertért segítségével. A nevelt „gyereket” persze nem vihetjük haza, az állatkertben, saját, jól megszokott helyén gondoskodnak róla szakértő kezek. Az évente kétszer megrendezett szülői értekezleten viszont közvetlenül gondozójától tudhatunk meg részleteket mindennapjairól. A kiemelt örökbefogadók zárás utáni, esti állatkerti sétákon tekinthetnek a kulisszák mögé, és juthatnak közvetlenül az oroszlán közelébe, kóstolhatják meg kedvencük ételét, állhatnak elefántmérlegre. A 17 éves alapítvány az első évek néhány tucat örökbefogadásától mára odáig jutott, hogy három és fél ezren választják a szemléletformálás

vagy ajándékozás e formáját. Pedig a gerillamarketingen kívül nemigen hirdetnek, hírük szájhagyomány útján terjed, és mára, ha divattá nem is vált, de elismert dolognak számít az állatok és a növények örökbefogadása szinte az ország összes állatkertjében.

Egyre több cég akad, amely a megszokott év végi parti vagy szóróajándék helyett egy-egy állatot fogad örökbe partnereinek. Volt, amelyik kétszáz zsiráf-örökbefogadást adott, hiszen az adoptálás ajándékozási lehetőségként sem utolsó, speciális, személyre szabott meglepetés lehet. Triviális ötletnek tűnik ballagásra tudós baglyot, esküvőre gólyát adni, lusta ismerősünket lajhárral megajándékozni, de nem panaszkodhat veje humorérzékére az az após, aki, miután a lánykérés alkalmával elhangzó kérdésre: hány tevét adsz a lányomért?, az esküvőre tevéket kapott ajándékba.

Top 5

Séta a budapesti állatkertben

A Parasztudvarban kialakított „betlehemi istálló” állatai igaziak, a többi figura kőrisfából faragott szobor, Mónus Béla fafaragó művész alkotásai.

Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren Igényes népművészeti és egyedi iparművészeti alkotásokat vásárolhatnak.

Ördögszekér kézművesvásár Szegeden

A Dóm téren december 23-ig bálaszínházzal, szalmalabirintussal, haranglábépítéssel várják az érdeklődőket.

MikulásGyár záró buli

December 22-én délután öt órától koncertekkel zár a MikulásGyár a budapesti 56-osok terén. Este 10-től tűzijáték színesíti a programot.

Óriásbejgli Dunaújvárosban December 23-án fél héttől egy 25 méteres bejglit szeletelnek fel, és osztanak szét a Dózsa György téren.

Meglátni és megszeretni
Meglátni és megszeretni
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.