Az emlékezetes percek Aase-díja

Az epizodistáknak alapították – Gobbi Hilda színművész végakarata nyomán – az Aase-díjat. Az idei díjazottak – Koós Olga, Császár Gyöngyi, Kun Vilmos és Wellmann György – tegnap vehették át az elismerést a budapesti Bajor Gizi Színészmúzeumban.

Az elmúlt húsz évben – a mostanival együtt – nyolcvan színész kapta meg az Aase-díjat, amelyet Gobbi Hilda végakaratában az emlékezetes percek, pillanatok, szavak, mozdulatok főszereplőinek, az epizodistáknak hozott létre. Célja az volt, hogy elismerjék a kiemelkedő életműveket és életpályájákat, valamint a színház és a közönség szolgálatában eltöltött éveket, évtizedeket. A szakmai díjat minden évben négy színművész – egy-egy vidéki és budapesti színész, valamint színésznő – kaphatja meg. Hogy kik is, arról színészekből álló kuratórium dönt, többek között színházigazgatók javaslata nyomán. A kurátorok: Molnár Piroska, Felföldi Anikó, Epres Attila, Igó Éva és Csikos Sándor.

Tegnap a Bajor Gizi Színészmúzeumban az Oktatási és Kulturális Minisztérium kulturális szakállamtitkára, Schneider Márta adta át az idei elismeréseket Koós Olgának (Radnóti Miklós Színház), Császár Gyöngyinek (Szolnoki Szigligeti Színház), Kun Vilmosnak (Katona József Színház) és Wellmann Györgynek (Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.