Lángoló negyed

Szórakozóhelyek, éttermek, zsinagógák, múzeumok, kiállítóterek és egyéb kultúrközpontok összehangolt akciójáról van szó.

A Negyed6 Negyed7 fesztivál keretében egy héten át közös programsorozattal várják a kultúrszomjas városlakókat a VI. és VII. kerületi közösségi terek. A szórakozóhelyek, éttermek, zsinagógák, múzeumok, kiállítóterek és egyéb kultúrközpontok összehangolt akciójáról van szó – az alapelv mindenesetre közös. A fesztivál szervezői abban hisznek, hogy egy városrész arculatát alapvetően meghatározza, miként viszonyulnak az ott található közösségi terek üzemeltetői a negyed hangulatához, hagyományaihoz, sajátosságaihoz. Az apropó pedig: a Hanuka nyolc napja. A programok közül most csak szemezgetünk.

Az ünnep időtartama alatt mindennap meggyújtanak egy újabb lángot a Sirályban, a Zsidó Múzeumban és a Tűzraktérben is, ez volna tehát az összekötő kapocs. Szombat este hétkor a Boulevard és Brezsnyev Galériában Fényünnepi zenés-hangos fotókiállítás lesz, de kilencre simán átérünk a Mumusba, ahol Orbán György csellista, Lakatos Gyuszi zongoraművész és Judie Jay énekes koncertezik.

Vasárnap négykor az RS9 stúdióban építészeti szeminárium a zsinagógáról, nyolctól az Akkezdet Phiai tagjai lépnek fel a Take5-ban – nem rapkoncert lesz, hanem slam poetry show, a Zsidó Múzeum pedig fényvetítéssel vár. Hétfő este az Ágoston Bélával kiegészült FIXI4 zenekar vár a Tűzraktérben, a szokásos Monday Session keretében; aki csendesebbre vágyik, a Sirályba menjen, ahol a TÁP Színház Alatta, felette címmel ad elő mindenfélét.

Kedden hétkor a Bar Ladinóban Fűszeres Eszter Fánksütő Show, nyolctól egyrészt Cadik játszik a Garzonban, másrészt viszont a Budapesti Zsidó Színház művészei az Arturo Ui tündöklése és bukását adják elő a Tűzraktérben. Csütörtök délben a Sirályban ruhát és kaját oszt a Szociális Akciócsoport, hétkor Szirtes András Egy menóra című performance-a élhető át a Tűzraktérben, a Kőlevesben a Triton Electric Octopus várja az oda látogatókat. Szombaton zárókoncertek: a Lámpásban a Nigun, a Sirályban a Sheket és a Hagesher játszik.

Részletes program: negyed6negyed7.com

Top 5

1. Cinetrip a Rudasban 12-én szombaton tucatnyi dj, vízi tündérek, angyalkák várják a fürdődresszben, papucsban megjelenteket.

2. Ferenczi György és a Rackajam, a Kreatin meg a Tűz Lángja lép föl 13-án, vasárnap délután kettőtől az óbudai advent keretében a Fő téren.

3. A sátoraljaújhelyi Romano Suno játszik az EtnoGödör keretében a Gödörben (Budapest V., Erzsébet tér) 13-án, vasárnap este nyolckor.

4. Gyermekkórusok karácsonyi hangversenye a balatonfüredi katolikus plébániatemplomban (Piros templom) 16-án, szerda este hatkor.

5. Palya Bea énekel a Szalmaszál a Hajléktalanokért Alapítvány kiállításának megnyitóján 15-én. A jótékonysági árverést 19-én rendezik meg.

A Gryllus Dorkával játszó német Rotfront is fellép a fesztiválon
A Gryllus Dorkával játszó német Rotfront is fellép a fesztiválon
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.