Kortárs szerző a Bábszínházban

Folytatódik a fiatalok évada a Budapest Bábszínházban. Január 16-án az előző szezon legjobb gyerekelőadásáért Üveghegy-díjat nyert Tengely Gábor rendezésében elevenedik meg a kortárs drámaíró, Tasnádi István darabja, a Rozi az égen. Az előadás zeneszerzője a Tasnádi-műveket jól ismerő Szemenyei János.

A Rozi az égen Tasnádi Jeli Viktória segítségével színpadra vitt meséje egy kislány kalandjairól a csillagok és a felnőttek alapvetően nem éppen gyerekkompatibilis, de annál érdekesebb világában. Ezt a mindenféleséget látványában Boráros Szilárd gondolta bábszínre, árnyjátékot, óriásbábokat és japán bunrakukat, sőt magukat a színészeket is felhasználva. Tengely Gábor rendezése most is kihasználja a kortárs bábszínházi játék adta lehetőségeket, de a hagyományokat is szem előtt tartva szól a gyerekekhez és a felnőttekhez.

Az évad következő két bemutatója a március 12-i Bitódalok, és a Csipkerózsika április 4-én. A Christian Morgenstern abszurd verseiből készülő felnőtt darab, a Bitódalok kabaré stílusban veszi elő a fekete humort. Veres András, rendező és Grosschmnid Erik, tervező megbontják a hagyományos színpadi teret, az élet és a halál között lebegő akasztott emberek dalait élőzene kíséri majd. A Csipkerózsikát Kuthy Ágnes rendezi, az április 4-én bemutatásra kerülő Grimm-klasszikus modern átdolgozásában egy fiú és egy lány felnőtté válását láthatják a nézők. A gyerekes külsőségeket lassan maguk mögött hagyó szereplők verses szövegekben beszélnek, a darab nem csak bábszínház, de színház, cirkusz, tánc és képzőművészet játékos ötvözete.

A Rozi az égen próbáján
A Rozi az égen próbáján
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.