Az élet eltáncolt értelme

Mindent el lehet táncolni. A Tünet Együttes öt évvel ezelőtti megalakulásakor azzal keltett feltűnést, hogy matematikai feladványokat táncolt el.

A Véletlen című előadás lényege az volt, hogy egy matematikaprofesszor szabályos értekezést adott elő a valószínűség-számításról. A megfelelő pillanatokban pedig megjelentek a táncosok, és elmozogták a feladványokat.

Szász Dániel Vadas Zsófia Tamara
Szász Dániel Vadas Zsófia Tamara

A darab – amelyik a véletlen törvényeinek érvényesülését illusztrálta – minden este másként bizonyította be, hogy a matematika nem olyan bonyolult, és tökéletesen alkalmas tánc inspirálására. Vegyük úgy, hogy ezt el tudta képzelni az olvasó. De akkor is: eltáncolható-e az élet értelme? Már persze, ha van neki. Szabó Réka együttese ezzel a mottóval válaszol: „Csak nem képzeled, hogy rögtön az első mondatban elárulom. Akkor hol marad az erőfeszítés? Hát nem az az értelme az egésznek?”

A figyelem a lényeg. És a koncentráció. Ezt kéri az együttes a nézőktől, ami nem sok, hiszen mi másért megy a néző színházba, mint hogy megfigyeljen és megértsen valamit, amit addig nem látott és nem értett?

Figyelméért cserébe pedig intenzív produkciót kap, ötleteket, meglepő helyzeteket és humort: táncot és színházat.

Az élet értelme. Szkéné Színház (Budapest, XI., Műegyetem rakpart 3. K. ép.) December 20–21., este nyolc óra. Rendező: Szabó Réka. Író, dramaturg: Peer Krisztián. Zene: Márkos Albert, G. Szabó Hunor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.