Röviden

Táncsics-életműdíj

Törőcsik Mari színművész, Görgey Gábor író és Nagy Sándor szobrászművész részesült az idén a Táncsics Alapítvány életműdíjában, amelyet Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, az alapítvány kuratóriumának elnöke és Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezetője vasárnap adott át Budapesten. Gyurcsány Ferenc köszöntő beszédében kiemelte, hogy a magyar progresszió és humanizmus kiváló művészei kapják az alapítvány életműdíjait, akik hisznek "a szabadság, a nemzet és a modernizáció ügyében". (MTI)

Hanuka Fesztivál

December 12. és 17. között Hanuka Fesztivált szerveznek a Budapesti Zsidó Hitközség Goldmark Termében. December 12-én a Judrom Gipsy Klezmer Band és Klein Judit játszik a cigány és a zsidó zene fúziójából született dallamokat, 14-én Trenderli címmel rendhagyó kamarazenei programmal lép fel Korcsolán Orsolya hegedűművész, másnap Falusi Mariann Kollektív neurózis - Könyvzene című önálló estje lesz műsoron, végül pedig Gerendás Péter Faludy György megzenésített verseit énekli el. (S. M.)

Váltó-áram

Ijjas Tamás első kötetes fiatal költő lesz a Váltó-áram irodalmi estek hétfői vendége. A helyszín változatlanul a Tabáni Terasz vendéglő borospincéje - teljes fröccsválasztékával. A beszélgetés fél 8-kor kezdődik. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.