Röviden

Galériák éjszakáznak

Huszonhárom fővárosi kortárs magángaléria részvételével rendezik meg először a Galériák éjszakáját szombaton, a Budapest Art Fair kiállításhoz és vásárhoz kapcsolódva. Budapesten ma csaknem 30 kortárs galéria működik, amelyek jelentős részt vállalnak a hazai kortárs művészet népszerűsítésében. A hagyományteremtő szándékkal újtára indított Galériák éjszakája keretében a közönség szombaton 18-tól 22 óráig ezek legtöbbjének kínálatát megtekintheti. (MTI)

Böhringer díja

A Moholy-Nagy-díj történetében idén először külföldi kapta meg az elismerést: a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kitüntetését Hannes Böhringer német művészetfilozófusnak ítélték oda. Az egyetem 2006 óta adományozott díjával azokat ismerik el, akik kimagasló módon, közvetlenül vagy közvetve hozzájárultak az intézmény céljainak eléréséhez. A díjat odaítélő kuratórium indoklásában Hannes Böhringer filozófiai munkáit méltatta, amelyekben "példaszerűen fonódik össze az elmélet és a gyakorlat". (MTI)

Mezzoforte, Millenáris

Izland talán legismertebb exportcikke, a Mezzoforte nevű instrumentális funk-fusion zenekar november 22-én Budapestre érkezik: este a Millenáris Teátrumban játszanak. 1983-ban jelent meg Garden Party című daluk, amely meghozta számukra a világhírt. Több mint 40 országban jártak, 11 albumot jelentettek meg. Most ismét turnén vannak. (S. M.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.