Röviden

Filmek a csodáról

Csoda címmel november 19. és 21. között rendezik meg Budapesten a XIV. Faludi Nemzetközi Amatőr Filmszemlét, amelyen 17 országból érkezett 107 filmes és 106 fotós pályázatot mutatnak be. Az Uránia moziban zajló mustra zsűrijét Jerzy Stuhr színész-rendező, a krakkói színiegyetem egykori rektora vezeti. (Á. Z.)

Ismétel a Mini

Török Ádám és a Mini november 21-én újfent megünnepli, hogy éppen 40 esztendeje léptek fel először a Bem rockparton: a tavaszi koncerten egyszer már megtelt a helyszín. A megújult felállású együttes tagjain kívül vendégeket is köszöntenek a színpadon, mint Muck Ferenc, Mohai Tamás és Galyas László. (S. M.)

Winter Budapesten

A neves bluesgitáros, Johnny Winter koncertezik november 23-án este: a zenészt B. B. King fedezte fel 1962-ben. Winter ettől kezdve több sikeres lemezt készített, fellépett Woodstockban, számos díjat és elismerést gyűjtött be. Ezúttal a Diesel Klubban koncertezik. (S. M.)

25 éves a Makám

Huszonöt év, tizennégy lemez, nyolc fesztivál, két alkotói korszak, hagyományőrzés és modernitás – ez jellemzi az 1984-ben alakult Makám zenekart, amely negyedszázados évfordulóját november 25-én este fél nyolctól ünnepli a Művészetek Palotájában. (S. M.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.