Röviden

Átruházott filmvagyon

Valószínűleg már szerdán aláírják a nemzeti filmvagyon vagyonkezelői jogairól szóló szerződést - közölték a Magyar Nemzeti Filmarchívum (MNFA) és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) képviselői az Országgyűlés illetékes albizottságának keddi ülésén. A filmtörvény rendelkezik arról, hogy a filmvagyon tulajdonosa a magyar állam, kezelője az MNFA; az erről szóló vagyonkezelői szerződés tervezetét a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács november 4-én jóváhagyta. A törvény pontosan meghatározza, hogy a nemzeti filmvagyonhoz tartozó alkotások terjesztésére az MNFA-nak nyilvános pályázatot kell kiírnia, és azt is, hogy a terjesztésből befolyó összeget a filmarchívum mire fordíthatja. (MTI)

Kozma Orsi a Kulteában

A Terézvárosi Jazzesteken lép színpadra november 20-án este a Kozma Orsi Quartet (Kozma Orsi - ének, Cseke Gábor - zongora, Hárs Viktor - bőgő, Pusztai Csaba - dob) a Vendéglátó-ipari Múzeum klubjában, a Kulteában. (S. M.)

A MüPa faunja

Három, Markó Iván rendezte darabot tűznek műsorra a Művészetek Palotájában november 22-én és 23-án este: az Angyalok üzenete után az Egy faun délutánja következik, amely botrányt okozott a XX. század elején Párizsban. Egy évszázaddal később Markó Iván újragondolta a táncművet, amelynek főszereplőjéül egy karmestert képzelt el. A záró műsorszám Rimszkij-Korszakov Seherezádéja lesz. (S. M.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.