Repprokkreggi

Reggae-hiphop-funk – ha muszáj volna, ezzel a három szóval jellemeznénk az Irie Maffiát. De hát ez olyan, mintha a világbajnok Sacher-tortáról csak annyit mondanánk: piskóta-lekvár-csoki. Hogy milyen a kombó, úgyis az ízlelőbimbók döntik el.

Bár előzményekben nincs hiány, az Irie Maffia hivatalos megalakulása 2005-re tehető. Az évek során fix helyük lett a magyar underground bulikon, az összes fontos és kevésbé fontos fesztivál állandó szereplőivé váltak. Akinek mégis elkerülte a figyelmét addig, a Petőfi úgynevezett átpozicionálása után, vagyis az MR2-vé válás idején biztosan megismerte a műfajilag igencsak nehezen besorolható csapat dolgait. Ma már állandó „klubestje” is van az Irie Maffia Soundsystemnek a Corvintetőn, keddenként.

A Fel a kezekkel! című első nagylemez után most itt az új, a What’s My Name (munkacíme: repprokkreggi), amelyen ott vannak a már jól ismert vokalisták, úgy mint a hátborzongatóan jó Sena (aki egyébként most először magyarul is énekel), Columbo, az ezernyi projektből ismerhető Busa Pista, de MC Kemon és a jamaicai Blessed is odapirít – 14 felvételen keresztül méghozzá.

Bár az új lemez néhány elemét a rutinos Irie Maffia-hallgatók ismerhetik, hiszen csepegtetésben ez a banda sem utolsó, a hivatalos lemezbemutató 13-án este lesz a Gödörben, vendégekkel: fellép a Jr. Brown & High Grade Band, a Roots Kompakt, játszik Ozon és Bosi is.

A What’s My Name teljes anyagát az egyébként tizenegy tagú banda keverte, vágta, rakta öszsze, úgyhogy a péntek esti vizsgán tényleg kiderül, milyen a piskótalekvár-csoki kombó.

Top 5

1. Laza etno, triphop és downtempo: Mantra Porno, Chiki Liki Tu-a, Korai Öröm és Korai's Banditos 14-én a Gödörben.

2. Lovasi András és a Véletlen találkozója a Marczibányi téren:

Lackfi János verseit Heidl György zenésítette meg. 15-én vasárnap kellemes hétlevezetőnek ígérkezik.

3. A Pótkulcsban november 17-én megrendezendő össznépi népzenei találkozó keretében a Rekontra lép fel. Ami garantált: zene, tánc, pletyka, vendégzenészek.

4. A Tettamanti Téma villant egy kis hiphopdzsesszt. Dallam, improvizáció, miegyéb 17-én a Könyvtár Klubban (Bp. Múzeum körút 4.).

5. Takáts Tamás és az ő Dirty Blues Bandje ad koncertet, utána Szamák és Koontz DJ-zik önfeledten. 19-én, csütörtökön az Old Man’s Music Pubban.

Az Irie Maffia utolsó téli koncertjét adja szombaton
Irie Maffia
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.