Röviden

Elhunyt Éri István

Nyolcvanéves korában elhunyt Éri István történész-régész, a Veszprém Megyei Múzeumigazgatóság első igazgatója, a Tájak-Korok-Múzeumok mozgalom és a Pulszky Társaság - Múzeumi Egyesület alapítója. Munkáját 1995-ben Móra Ferenc-díjjal, 2004-ben Pulszky Ferenc-díjjal ismerték el. Temetéséről később intézkednek. (MTI)

Ratkó-díj

Tóth Erzsébet író, költő, publicista kapja az idén a Ratkó József-díjat a Hangsúly Művelődési és Művészeti Alapítvány Kuratóriuma döntése szerint. A tizenöt esztendeje alapított díjjal az ország keleti feléhez kötődő, de alkotásaikkal a provincializmus fölé emelkedő, európai értékeket teremtő alkotókat jutalmazzák. (MTI)

Eltáncolt Tenkes

Újabb dramatikus táncalkotást mutat be a Honvéd Táncszínház a Fesztivál Színházban csütörtökön délután és pénteken este: négyévnyi sikersorozat után az Egri csillagok című Gárdonyi-regény alapján készült táncjátékot A Tenkes kapitánya váltja. A történet jó pár éve foglalkoztatja Zsuráfszky Zoltán koreográfust. Most a Nemzeti Táncszínház felkérésére valósulhat meg a táncszínházi változat. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.