Teátrum

Ezt a Hegyi Katalin szerkesztésében közreadott Titkok játéka - Válogatás Szentkuthy Miklós fényképhagyatékából című megragadó albumnak a tavalyi Szentkuthy-centenárium eseményei közt lett volna a helye, de most is jó emlékezni, mélyebben érteni és szeretni ezt a fantasztikus írót.

A fotókon a Szentkuthy-művekből származó idézetek kíséretében nők: feleségek, szeretők, múzsák, különféle minőségű ismeretségek lépnek elénk. Lehetőleg úgy, hogy a legtöbbet mutathassák meg magukból. Olykor meztelenül, vagy épp ruhakölteményekben, de mindig kiszámítottan, keresve a hatást, a megfelelést valami eszményivel, a magukéval, az íróéval, és a felvételekért felelő neves fényképészekével. Nézve őket van miről gondolkodni. Mondjuk arról, mit akart, mit remélt a legendás memóriájú és képzeletű Szentkuthy ezektől a másokkal fotóztatott képektől.

Jelen van portréival természetesen maga az író is. Sőt, ő a hőse az albumnak, aki páratlan kedéllyel, érzékenységgel, beleéléssel és tehetséggel játssza el magát előttünk. A nőkhöz hasonlóan: akárha egy teátrumban.

Az album remekmű.

PIM, 104 oldal, 3780 forint

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.