A nagyon nő

Az amerikai Rebecca Miller nagysikerű regényének, a Pippa Lee négy életének címe kissé félrevezető. Pippa természetesen egyetlen életet él, ennek az életnek azonban négy olyan egymást követő szakasza van, amelyből egy is elég volna bárkinek.

Pippa élete gyerekként egy lelkész apa és a nem neki való házasság miatt gyógyszerfüggővé váló, neurotikus anya mellett. Megszökik. Pippa élete leszbikus nagynénjénél, a nagynéni szeretőjével, a manhattani művészek világában itallal, kábítószerrel, heves és korlátokat nem ismerő szexualitással, míg meg nem ismeri a nála harminc évvel idősebb Herbet, aki elválik, s feleségül veszi.

Szökés ez is. Pippa élete a kertvárosi idillben feleségként, anyaként, háziaszszonyként az elismert kiadótulajdonos mellett. S végül költözésük után Pippa élete az új helyen, ahol különös barátságba keveredik a szomszéd rossz házasságból szabadult fiával.

Érdekfeszítő történet, megragadó jellemek, sodró, a forgatókönyvíró, filmrendező Rebecca Miller tehetségét is hasznosító történetvezetés, Lukács Laura méltó fordításában. A regényből szerzője filmet forgatott, ezt október nyolcadika óta nálunk is sok helyen vetítik. A film méltó a regényhez.

Palatinus, 246 oldal, 2990 forint

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.