Elhunyt Siposhegyi Péter

Hosszan tartó, súlyos betegség után hétfőn elhunyt Siposhegyi Péter drámaíró, publicista - tudatta a család. Az 52 éves író, aki haláláig dolgozott, budaörsi otthonában hunyt el. Temetéséről később intézkednek.

Siposhegyi Péter irodalmi tanácsadó volt többek között a Játékszínben és a Nemzeti Színházban, s több lapnál dolgozott újságíróként is. Előbb a Mozgó Világnak írt műkritikákat, majd többek között a Kapu és Magyar Nemzet munkatársa is volt. Első drámáját, az egyfelvonásos A semmi ágánt 1986-ban mutatta be a József Attila Színház. Nevéhez fűződik egyebek mellett a Hajdú Sándorral együtt írt Szevasz, tavasz!, a Csak egy tánc volt és a Mielőtt csillag lettem, amely a fiatalon elhunyt, világhírű színész, Viszockij életét dolgozza fel. Idén júliusban mutatták be Balatonföldváron a Balatoni gyöngyhalászok című vígjátékát, amely a 70-es, 80-as évek "magyar tengerét" idézte meg.

Nevéhez fűződik a drámaíróverseny, ahol 1994 óta évente több szerző próbálja ki gyorsaságát és kreativitását, s mutatja meg, hogyan lehet újságcikkből egyetlen nap alatt színházi előadást létrehozni. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.