Tülköl a kultúra

Az tarthatatlan, hogy ülünk itt nyakig a hülyeségben, a nyári izzadság is épphogy szárad, bámulunk ki-felé az ablakon pihegve, közben meg elmegy a ház előtt a kultúra, tülköl egyet, mi pedig nem is biccentünk. Az nem megy, tényleg. Még jó, hogy itt a Budapesti Őszi Fesztivál.

Ma este (október 9-én) Nádas Péter drámatrilógiájából, Gergye Krisztián koreográfus rendezésében a Találkozás címűt mutatja be a Bárka Színház. Flamand emberünk, Wim Vandekeybus koreográfus társulatával a Trafóban a nyers erőt nyilvánítja, mutatja meg, ki, be. Egy kolléga prognózisa szerint fájdalmas, fogösszeszorítós, de szép előadás ígérkezik. A címe: újFeketeség. A Goethe Intézetben fotókiállítás nyílik, Láng Klára és Kerekes Zoltán képein az idén elhunyt tánczseni, Pina Bausch 2000. májusi, budapesti tartózkodása, a vígszínházbeli produkció, illetve a próbafolyamat pillanatai láthatók.

Zsótér Sándor vezetésével premierre készül a Maladype Színház: Alfred de Musset Lorenzaccio című darabját mutatják be vasárnap a Thália Új Stúdiójában.

Minifesztivál készülődik továbbá a Cirko Film, a Másképp Alapítvány és a BŐF szervezésében: olyan, hazánkban eddig be nem mutatott művészfilmekből láthatunk bőséges válogatást, amelyek középpontjában a szexualitás áll. De lesz táncfilmfeszt a Toldiban, dán kiállítás az emberi bőrről, Pege Aladár emlékét idéző koncert is.

És Zebraszínház. A BŐF első napjaiban az Andrássy út öt gyalogátkelőhe-lyén meghökkentő perfor-mance-okat láthat, aki arra jár. Vagy ül. Dömötör András és csa-pata akcióinak egyik célja ugyanis a dugóban veszteglő sofőrök meghökkentése. Vagy komolyabb, társadalmi boncolgatása, és nem is csak a színészek, vagyis a KoMa Társulat, a TÁP Színház, a Tünet együttes, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói által: a járókelők is részesei lehetnek a kultsugárúti utcaszínháznak..

Top 5

Zúzás a Dürerben Insane, Sunset, My Best Habit, Turn of Mind, Hope to Believe - ezt az öt bandát kínálja október 9-én a Dürer kert.

Romlott Hazai Október 10-én, szombaton a hiphop körökben mocskos szájúságáról és halálpontos sorairól ismert Siskafinuccsi lép fel a Romlott Hazai névre hallgató debreceni bulisorozat keretében a Vigadóban.

Irie Maffia Szokásosnak mondható, mégis megunhatatlan az Irie Maffia Soundsystem kedd esti bulija a Corvin-tetőn.

Jazzgödör október 14-én 21-től újra Jazzgödör az Erzsébet téren. Winand Gábor után David Yengibarjan és barátai - ha mégis megunnánk, fél tíztől Willany Leó Improvizációs Táncszínház kezdődik.

Gaslamp Killer a Hajón A Real Your Nature partisorozat következő állomása október 15-én csütörtökön lesz az A38-on.

A Maladype Színház Lorenzaccio című előadása
Maladype Színház: Lorenzaccio
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.